fbpx

Miten tehdä asuntosijoittamista kannattavasti vuonna 2024? Yksi tapa ylitse muiden

Asuntosijoittamisen kuumat vuodet, joissa taksinkuljettajat puhuvat asuntosijoittamisesta, lienevät ainakin toistaiseksi takanapäin. Asuntoihin sijoittamista pidetään yleisesti juuri tällä hetkellä riskisenä ja kannattamattomana sijoitusmuotona, mitä voidaan pitää merkkinä siitä, että juuri nyt kannattaa ostaa. Miten asuntosijoittamista voisi sitten tehdä kannattavasti vuonna 2024?

Asuntosijoittamisen voi liiankin yksinkertaisesti jakaa kahteen luokkaan: arvonnousuun sijoittamiseen ja kassavirtasijoittamiseen. Kun sijoittaa kassavirtaan, ei ole niinkään merkitystä, kuinka asunnon arvo käyttäytyy, sillä hyvin kassavirtaavissa kohteissa sekä remontit että koronnousut katetaan kassavirrasta. Ammattilaiset usein sanovat, että asuntojen arvonnousu ei edes ole asuntosijoitusstrategia.

Asuntosijoittamista menestyksekkäästi vuonna 2024 tarkoittaa sijoittamista vakaaseen ja riittävään kassavirtaan. Kassavirtapositiivinen kohde löytyy joko edullisemman hintatason lähiöistä, laittamalla reilun omarahoitusosuuden kalliimpaan arvoasuntoon tai sekä että.

Asuntosijoittajan voisi olla järkevää suunnata katseensa edullisiin kasvukeskuksen lähiöihin, joissa ei asuta sen vuoksi, että kyseisellä asuinalueella olisi asuinalueen brändin puolesta hienoa asua. Esimerkiksi Westend lienee Suomen (tai ainakin Espoon) vaikuttavin paikka asua ja siellä ei kassavirtakohteita liene yhden yhtä.

Mistä sitten ostaa sijoitusasunto vuonna 2024? Katso kasvukeskuksen ei-niin-houkuttelevasta lähiöstä. Tällainen voisi esimerkiksi olla Vantaalla Mikkola tai Korso. Espoosta esimerkiksi Kirstilä tai Espoon Keskus. Vastaavasti Turusta Varissuo ja Runosmäki voisivat olla tällaisia alueita, joiden maine ei välttämättä päätä huimaa, mutta kassavirrat toimivat markkinasta huolimatta. Tärkeintä kassavirtasijoittamisessa on, että kuukausittainen matematiikka toimii: vuokra kattaa reilusti vastikkeen, pankin velvoitteet ja tulevat remontit. Näin asuntosijoittamisesta poistuu kassan aiheuttama stressi, kun joka kuukausi tilille tulee asuntojen puolesta enemmän rahaa kuin poistuu.

Aiheellinen kysymys ostaessa sijoitusasuntoa voisi olla: montako -200e per kk asuntoa sinun on mahdollista omistaa? Vastaus voisi olla esimerkiksi 10 kpl. Vastaava parempi kysymys: montako +200e per kk asuntoa sinun on varaa omistaa? Vastaus lienee: niin monta kuin pankki suostuu minulle rahoittamaan.

Jos haluat ostaa tai myydä asunnon: soita meille. Me Neliöt Liikkuulla palvelemme Sinua.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.