fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Kiinteistönvälittäjä myy kotisi Helsingin Kampista

Helsingin Kamppi on suosittu asuinalue, joka sijaitsee aivan Helsingin ytimessä. Kamppi tarjoaa kodin 12 000 helsinkiläiselle ja asukkaiden lisäksi Kampin alueella työskentelee 25 000 ihmistä. Myös turistit, liikkeiden asiakkaat ja keskustan päiväkävijät takaavat sen, että Kampissa riittää vilinää. Kampin alueeseen kuuluvat Kampin kauppakeskuksen ja Tennispalatsin ympäristön lisäksi alue Bulevardilta Hietalahteen asti.

Palvelut ja liikenneyhteydet Kampin alueella ovat vertaansa vailla. Suurten ketjuliikkeiden lisäksi Bulevardin pienet putiikit ja kuppilat, sekä alueen laadukas ravintolatarjonta palvelevat vaativaakin makua. Myös liikenneyhteydet Kampin alueella ovat mainiot. Ratikan ja bussin kyytiin voi nousta usealta pysäkiltä ja jos mielii kauemmas keskustan vilinästä, Kampin terminaalista lähtee busseja nonstopina ympäri Suomea. Kampissa on lisäksi oma metropysäkki.

Kampin alueella näkyvät eri aikakaudet

Kaupunkiasutus alkoi levitä Kamppiin 1800-luvun alkupuolella sen jälkeen, kun Kluuvinlahti täytettiin. Suurin osa Kampista oli pitkään työläisten ja köyhien suosiossa, ja Kamppi olikin yhdessä Punavuoren kanssa Helsingin vanhimpia työläiskaupunginosia. 

Puutalot olivat Kampissa yleisiä vielä pitkälle 1900-luvulle asti. Yksi kokonainen puutalokortteli Lastenkodinkadulla on selvinnyt tähän päivään. Myös Kalevankadulla on säilynyt kolme 1830-1840-luvulla rakennettua puutaloa.

Tänä päivänä rakennuskanta Kampin alueella on monipuolista; Bulevardin 1800-luvun lopun upeat kerrostalot, 1930-luvun funkistalot ja 1980-luvulla rakennetut käytännölliset asunnot muistuttavat kukin omasta aikakaudestaan.

Kamppi sai kasvojenkohotuksen olympialaisia varten

Kampin asuinalueen nimi tulee ruotsin sanasta Kampen, jolla tarkoitettiin nykyisen Kampin kauppakeskuksen ja Narinkkatorin paikalla 1600-luvulta 1900-luvun alkuun asti sijainnutta sotaväen harjoituskenttää. Kentän ympärille perustettiin varuskunta ja kentän laidalla, nykyisen Lasipalatsin paikalla, sijaitsi vuonna 1833 valmistunut Turun kasarmi, joka oli Helsingin suurimpia rakennuksia. Kasarmi tuhoutui lähes täysin Suomen sisällissodassa. Sodan runtelemasta kasarmista jäljelle jäi vain talousrakennus, joka remontoitiin linja-autoasemaksi vuonna 1935. Lasipalatsi rakennettiin tuhoutuneen kasarmin päärakennuksen paikalle vuonna 1936. Linja-autoaseman ja basaarialueen yhdistelmä rakennettiin palvelemaan vuoden 1940 Helsingin olympialaisia, mutta sodan vuoksi olympialaiset siirtyivät lopulta 12 vuodella. Lasipalatsi oli tarkoitettu tilapäiseksi, mutta kaupunkilaiset ihastuivat rakennukseen niin, että se sai lopulta jäädä sijoilleen.

Myös Tennispalatsi rakennettiin olympialaisia varten. Kun olympialaiset viimein saatiin Helsinkiin vuonna 1952, Tennispalatsi toimi koripallon kilpailu- ja harjoitustiloina. Tennispalatsi sai purkutuomion vuonna 1971, mutta lopulta yleinen mielipide oli Tennispalatsin puolella ja rakennus välttyi purkamiselta.

Kasarmialueen lisäksi Kampin alueella sijaitsi peltoja ja puutarhaviljelmiä. Nykyisen Vanhan kirkkopuiston paikalla sijaitsi hautausmaa-alue, johon haudattiin vuoden 1710 ruttoepidemian jälkeen yli tuhat ruttoon kuollutta helsinkiläistä. Puisto tunnetaan vielä tänä päivänäkin nimellä Ruttopuisto.

Neliöt Liikkuu suosittelee

 1. Tavastia

  Suomen legendaarisin keikkapaikka Tavastia on tanssittanut ja esittänyt lavallaan artisteja vuodesta 1970. Tavastia on yksi Euroopan vanhimmista rokkiklubeista.

 2. Hietalahden kauppahalli

  Hietalahden kauppahalli kätkee sisäänsä kokonaisen makujen maailman! Pieniin ravintoloihin jakautuva ravintolakokoaisuus tarjoaa niin maittavia lounaita kuin tunnelmallisia illallisia hulppeissa puitteissa.

 3. Putte’s Bar & Pizza

  Neliöt Liikkuu -perhe rakastaa Putte’sin pizzoja! Ravintolan miljöö on rouhea sekoitus baaria ja ravintolaa yhdessä. Putte’sin alakerran tilassa, The Cellar:issa, järjestetään erilaisia klubi-iltoja ja konsertteja.

 4. Bar Cón Kamppi

  Tapasbaari, joka tarjoilee herkullisia tapaksia ja pirskahtelevia drinkkejä. Bar Cón löytyy Kampin kauppakeskuksen 6. Kerroksesta Korttelin yläpuolelta.

 5. Amos Rex

  Taidemuseo Amos Rex on avautumisestaan saakka kiehtonut helsinkiläisiä vaihtuvilla näyttelyillään.

Asunnon myynti Helsingin Kampista

Kamppi on suosittu asuinalue Helsingissä ja neliöt liikkuvat alueella vauhdilla. Kiinteistönvälittäjämme tuntevat Kampin alueen todella hyvin. Tunnemme asuntomarkkinat hyvin ja hinnoittelemme myytävät kohteemme ammattitaidolla kokemukseen ja tietoon pohjautuen. Kun asunnon hinnoittelu osuu nappiin, kotisi myynti sujuu nopeasti ja saat kodistasi juuri oikean hinnan.

Oman kodin myynti onnistuu vaivattomasti ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän kanssa. Kun ammattilainen huolehtii kotisi myynnistä, voit itse keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin.

Suunnitteletko kotisi myymistä?

Tutustu huippuvälittäjiimme ja kutsu välittäjä maksuttomalle arviokäynnille.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.