Kiinteistönvälittäjät

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä myy asuntosi parhaaseen hintaan

Kiinteistönvälittäjän työ vaatii asennetta ja ammattitaitoa.

Selkein ja ulospäin näyttäytyvä työtehtävä kiinteistönvälittäjällä on asunnon myynti. Elämäsi suurimpia kauppoja ei tarvitse tehdä yksin. Koti on rakas paikka, joka ansaitsee arvoisensa kohtelun – niin asumisen kuin muutoksen aikanakin. Löydät ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjämme alempaa tältä sivulta.

Kiinteistönvälittäjän työ ja kotien myynti pitää sisällään kuitenkin muutakin kuin pankissa ravaamista. Kiinteistönvälittäjän työpäiviin kuuluu arviokäyntejä, esittelyitä, asuntokuvauksia, tarjousneuvotteluita, kauppojen valmistelua ja paljon muuta. Työ on asiakkaiden kohtaamista, joka vaatii tunneälyä ja tilannetajua. 

Työn luonteeseen kuuluu olla asiakkaiden tavoitettavissa lähes vuorokauden ympäri – elämän tärkeimpiä kauppoja ehditään usein pohtimaan parhaiten kotisohvalla töiden jälkeen ja silloin kiinteistönvälittäjän täytyy olla valmiudessa vastaamaan kysymyksiin.

Perinteisesti nuoria välittäjiä ei ole ehkä pidetty alalla uskottavina, mutta viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että ala on valmis muutokseen ja asiakkaat ottavat myös nuoret välittäjät tosissaan. Neliöt Liikkuu -perhe onkin tunnettu siitä, että meillä on tehtyä kovia kiinnityksiä nuoriin välittäjiin.

Kysy meiltä lisää

Kuka voi olla kiinteistönvälittäjä?

Kiinteistönvälittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa, mutta tämä on kuningaslaji, jossa vain parhaat menestyvät. Kiinteistönvälittäjän työ ei ole helppoa, ja useimmiten palkkaus perustuu omiin myyntituottoihin kuukausittain. Etenkin uraansa aloittelevalla kiinteistönvälittäjällä kuukausien välillä voi olla suuriakin vaihteluita – hyvä paineensietokyky on kaikki kaikessa. 

Kiinteistönvälitys mielletään helposti yksilölajiksi, jossa välittäjä tekee vain ja ainoastaan omia kauppoja yksin. Tämäkin toimintamalli on toki mahdollinen, mutta Neliöt Liikkuu -perheessä toimitaan eri tavalla. Meille on sanomattakin selvää, että olemme toisiaan tukeva perhe. Jaamme tietoja, vinkkejä ja opimme jatkuvasti toisiltamme. Me myös myymme kohteita yhdessä – haluamme tarjota aina asiakkaalle parhaan mahdollisen palvelun ja toisinaan kaksi osaavaa kiinteistönvälittäjää yhden sijasta palvelee tilannetta parhaiten.

Kiinteistönvälittäjät menestyvät Neliöt Liikkuulla

Neliöt Liikkuu LKV on ennätyksiä rikkova kiinteistönvälitystoimisto:

  • Meidän välittäjämme myyvät keskimäärin 40 % enemmän kuin edellisessä työpaikassa.
  • Yli 97 % asiakkaistamme suosittelee meitä.
  • Hinnoittelemme oikein, ja siksi rikomme ennätyksiä, meillä on yli 30 taloyhtiön ja asuinalueen ennätysneliöhinnat rikottuna.

Avain menestykseen on todellinen palo kiinteistönvälitystä ja työntekoa kohtaan. Urapolkusi Neliöt Liikkuu -perheessä voisi näyttää esimerkiksi tältä: 

Kiinteistönvälittäjän urapolku | Neliöt Liikkuu LKV - Asennetta ja ammattitaitoa

 

Kiinteistönvälittäjän tutkinnot

Kiinteistönvälitys on erityisen säädelty toiminnanala kaikkine lakikiemuroineen ja alaan liittyy myös runsaasti erilaisia tutkintoja ja termejä. Usein kiinteistönvälitysalaan liittyvistä tutkinnoista puhutaan vain lyhentein.

KiAT (Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto)

KiAT-tutkinto suoritetaan tavallisesti näyttötutkintona käytännön töiden ohella. Tutkinnon suorittamista varten tulee olla työpaikka kiinteistönvälitysalalla – tutkinnon suorittajan tulee päätoimisesti tehdä käytetyn asunnon ja asuinkiinteistön myyntitoimeksiantoja.

Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon suorittanut henkilö on osoittanut osaavansa toimia kiinteistönvälitysalalla noudattaen alan voimassaolevaa lainsäädäntöä, kiinteistönvälitysalan eettisiä sääntöjä ja hyvää välitystapaa.

LKV (Laillistettu kiinteistönvälittäjä)

Laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä sääntelee välitystoimintaa, alan pätevyysvaatimuksia ja välittäjäkokeiden järjestämistä. LKV-kokeen järjestämisestä vastaa Keskuskauppakamari. 

Lyhennystä LKV saa käyttää ainoastaan henkilö, joka on suorittanut LKV-kokeella LKV-pätevyyden. Koe järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Neliöt Liikkuu LKV järjestää keväisin ja syksyisin LKV-tehokoulutuksen yhdessä Kiinteistökukkojen kanssa. Lue lisää LKV-tehokoulutuksesta.

Ylempi kiinteistönvälittäjän tutkinto (YKV)

YKV-koulutus on jatkokoulutus kiinteistönvälittäjille, jonka tarkoituksena on syventää ammattiosaamista sekä antaa valmiuksia erilaisiin johtotehtäviin kiinteistönvälitysalalla. Tutkinnon suorittaminen vaatii neljän vuoden työkokemuksen sekä LKV-pätevyyden. 

Haluatko työskennellä voittavassa tiimissä?

Meillä on ovet aina avoinna kovaa tulosta tekeville huippuammattilaisille. Jos haluat motivoivan palkkausmallin, tiiviin perheen ympärillesi sekä uusia haasteita urallesi – lue lisää Neliöt Liikkuun uramahdollisuuksista.

Lue lisää

Pyydä ilmainen arviokäynti

Arviokäynti on sinulle aina maksuton. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä perustaa hinnoittelun kokemukseen, tietoon ja dataan. Osaamme antaa sinulle oikean hinta-arvion.

Miten asunnon myyminen onnistuu yhdessä päivässä?

Kirjoitimme blogiin artikkelin, jossa koostimme kuusi avaintekijää, joiden avulla huippusuoritus voidaan saavuttaa.