fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Myymme kotisi Helsingin Eirasta ripeästi ja oikeaan hintaan

Eira tunnetaan huvilakaupunginosana, jolla on pitkä historia. Asukkaita tässä pienessä Etelä-Helsingin kaupunginosassa on vain tuhatkunta. Eiran naapurialueita ovat Ullanlinna, Punavuori ja Hernesaari. Olemme myyneet Eirasta lukuisia koteja, sillä kiinteistönvälittäjämme tuntevat alueen loistavasti. 

Eiran historiaa värittää 1800-luvun ajatukset siitä, että se olisi ollut liian syrjäinen alue kaupunkiasutukseen. Siispä alueelle päätettiin luoda teollisuutta ja suunniteltiin suurempaa teollisuusaluetta. Tästä muistuttaa yhä tänä päivänäkin esimerkiksi Tehtaankatu. Suunnitelmat kuitenkin hylättiin nopeasti vuosisadan vaihtuessa ja alueelle päätettiin alkaa rakentaa silloisten uusien kaupunki-ihanteiden malliesimerkkiä. Suurin osa Eiran rakennuksista on kolmikerroksisia kerrostaloja, jotka on rakennettu 1900-luvun alussa.

Nimensä kaupunginosa on saanut läheisen Ullanlinnassa sijaitsevan Eiran sairaalaan innoittamana. Eira eroaa viereisistä Ullanlinnasta ja Punavuoresta etenkin siinä, että kadut Eirassa ovat kapeita ja yleensä kaartuvia. Talot on rakennettu keskelle tontteja toisin kuin muissa kaupunginosissa. Eira on tänä päivänä arvostettu asuinalue, jonka neliöhinnat ovat keskimäärin korkeampia kuin Helsingissä yleisesti. Arvokkuus on huomattavissa myös siinä, että monen valtion suurlähetystöt sijaitsevat Eirassa.

Kiinteistönvälittäjiemme rakastama Eira

Eteläinen Eira on vehreää aluetta puistoineen. Alueen puistot ovat aikansa merkittäviä kaupunkipuistoja, joissa kaupunkilaiset saattavat viettää aikaa kävellen, katsellen ja istuskellen. Tänä päivänä Eiranrannasta löytyy suosittuja kahviloita ja kesäisin jäätelökioskeja. Rannassa on Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkki, jonka läheisyys mukava paikka kesäiselle piknikille.

Eira on ainutlaatuinen kaupunginosa, ja sieltä löytyy päivittäistavarakauppojen lisäksi myös monen alan erikoisliikkeet. Tiesitkö, että Tehtaankadulla ihan tavallisen kerrostalon sisällä on kätkössä aarre. Kyseessä on päiväkoti Onnela, joka on paitsi Helsingin myös Pohjoismaiden ensimmäinen lajissaan ja toimii edelleen päiväkotina.

Neliöt liikkuu suosittelee

  1. Cafe Eira

   Tähän sydämelliseen kahvilaan ovat koirat tervetulleita. Kahvila sijaitsee vanhassa 1900-luvulla rakennetussa jugend-talossa, jossa pääset hetkeksi sukeltamaan vuosituhannen taitteen tunnelmaan.

  2. Sikke’s

   Sikke’s on tunnelmallinen kortteliravintola, jossa eletään vahvasti hetkessä ja sesongissa. Kaikkia tarjottavia ruoka-annoksia yhdistää herkulliset maut ja upeat viinit.

  3. Cafe Carusel

   Kesällä säiden salliessa Cafe Caruselin terassi, yksi Helsingin suurimmista, palvelee asiakkaitaan leivonnaisin ja ruoka-annoksin.

  4. Merisatamanrannan koirapuisto

   Tämä koirapuisto on yksi eteläisen Helsingin suurimmista. Puisto on viihtyisä niin pienille kuin suurillekin koirille, sillä molemmille on omat aidatut puolet.

  5. Laivurin valinta

   Laivurin valinta on pieni, lähes kyläkaupan omainen puoti Tehtaankadulla. Täällä palvellaan päivittäin lämpimissä tunnelmissa.

Myy kotisi Helsingin Eirassa

Silloin kun kodin myyminen tulee ajankohtaiseksi, kannattaa kääntyä asiantuntevan ja ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän puoleen. Kun ammattilainen huolehtii kotisi myynnistä, sinä voit käyttää aikasi muihin tärkeisiin asioihin. Neliöt Liikkuu LKV:n kiinteistönvälittäjät tuntevat Eiran. Hinnoittelemme jokaisen kohteen asiaan kuuluvalla arvokkuudella ja ammattitaidolla. Hinnoittelumme perustuu aina kokemuksen luomaan ammattitaitoon ja tietoon. Oikealla hinnalla saavutetaan paras mahdollinen tulos lopullisen kauppahinnan ja myyntiajan suhteessa.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.