fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

ASUNNON OSTO ON YKSI ELÄMÄSI SUURIMMISTA KAUPOISTA

Olemme luotettava ja ammattitaitoinen kumppani asunnon ostossa, olit sitten ostamassa ensimmäistä omaa asuntoasi, tai vaihtamassa kotia elämäntilanteen muuttuessa.

Meidän kauttamme Neliöt Liikkuvat nopeasti

Tällä hetkellä myynnissä oleviin kohteisiimme voit tutustua Myytävät asunnot -sivullamme. Kohteemme löytyvät myös kaikista Suomen asuntopalveluista.

ASKELEET ASUNNON OSTOON

Asunnon ostaminen on ihanaa ja jännittävää. Uutta kotia voi joutua etsimään pitkään tai se oikea löytyykin juuri silloin, kun vähiten etsii. Lue lisää asunnon ostamisesta seuraavan 6 askeleen kautta.

Kun oman asunnon ostaminen tai kodin vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, kannattaa ensimmäisenä tutustua myynnissä oleviin asuntoihin. Minkälaiset kriteerit sinulla on uuden kotisi suhteen? Tarvitsetko enemmän neliöitä käyttöösi vai haluatko vaihtaa maisemaa ja muuttaa kokonaan uuteen kaupunkiin tai kaupunginosaan? Kun tutustut myynnissä oleviin asuntoihin, pääset samalla kiinni haluamasi alueen hintatasoon. Meidän myynnissä olevat kohteemme löydät myytävät asunnot -sivulta, sekä kaikista Suomen asuntopalveluista.

Useimmissa asuntopalveluista on mahdollisuus tilata sähköpostiin ilmoitus, kun kriteerisi täyttävä asunto tulee myyntiin. Kun sähköpostiin kilahtaa ilmoitus myyntiin tulleesta asunnosta, pääset heti arvioimaan, olisiko asunnossa potentiaalia sinun tai perheesi tulevaksi kodiksi.

Tarvitseeko sinun kääntyä pankin puoleen asunnon rahoituksessa vai onko rahoitus jo valmiiksi kunnossa? Jos tarvitset rahoitusta pankista, kannattaa lainatarjouksia vertailla jo etukäteen eri pankkien välillä ja pyytää pankista lainalupaus. Näin pystyt tekemään tarjouksen asunnosta heti, eikä unelmiesi kämppä mene ainakaan aikailun vuoksi sivu suun.

Rahoitusta pohtiessa on huomioitava myös varainsiirtoveron osuus asuntokaupassa. Asunnon myyntihinnan lisäksi ostajan maksettavaksi tulee myös varainsiirtovero, joka on 2% asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden kaupassa ja 4% kiinteistöjen ja rakennusten osalta. Ensiasunnon ostajan ei lähtökohtaisesti tarvitse maksaa varainsiirtoveroa.

Jos myyt vanhan asuntosi ennen uuden kodin ostoa, lue lisää asuntosi myynnistä ja tutustu huippuvälittäjiimme, jotka auttavat sinua saamaan kodistasi juuri oikean hinnan.

Kun myyntiin tulee vihdoin unelmiesi asunto, toimi nopeasti. Kiinteistönvälittäjältä voi pyytää kohteesta lisätietoja ja sopia asuntonäytön, jossa asuntoon pääsee tutustumaan tarkemmin.

Asuntonäytössä ostaja pääsee fiilistelemään asunnon tunnelmaa. Fiilistelyn lisäksi asuntonäytössä on tärkeää tutustua huolellisesti asunnon kuntoon. Jos olet ostamassa remontoitavaa kohdetta, johon on suunnitteilla esimerkiksi seinien purkua tai siirtämistä, kannattaa olla ennen ostotarjouksen jättämistä yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

Olohuoneen väärän värisen seinän saa helposti mieleisekseen maalipurkin ja telan avulla, mutta huonosti hoidettua taloyhtiötä ne eivät pelasta. Tärkeimmät tiedot asunnon ostajalle löytyvät asunnon asiakirjoista ja niihin kannattaa tutustua huolella. Asiakirjoista selviää muun muassa tehdyt ja tulevat remontit ja hankesuunnitelmat, taloyhtiön taloudellinen tilanne, sekä muuta hyödyllistä tietoa, kuten esimerkiksi sijaitseeko asunto omalla vai vuokratontilla.

Yleensä taloyhtiöön tulevat suuremmat remontit on huomioitu jo asunnon hinnassa. Jos asiakirjoissa on kohtia, jotka sinua mietityttävät, kysy lisätietoja rohkeasti asunnon välittäjältä tai ota puhelu taloyhtiön isännöitsijälle.

Kun olet tehnyt päätöksen ostotarjouksen jättämisestä, alkaa asuntokaupan kutkuttavin vaihe: tarjottavan hinnan määrittely. Joudut pohtimaan, onko asunnon hinnassa ilmaa ja tinkivaraa vai onko asunnon pyyntihinta jo valmiiksi kohdallaan. Suosituimmat asunnot myydään yli pyyntihinnan, jos asunnosta kiinnostuneita on useita ja ostajien kesken päädytään tarjousneuvotteluun.

Ostotarjous on aina sitova ja se laaditaan kirjallisena. Tarjoukseen kirjataan kaupan tekemiseen liittyvät olennaiset ehdot ja tarjouksen voimassaoloaika. Kiinteistönvälittäjä vie tarjouksen eteenpäin myyjälle. Myyjä ei välttämättä hyväksy ensimmäistä ostotarjousta, vaan voi jättää sinulle vastatarjouksen. Näin edetään, kunnes tarjous hyväksytään.

Voit jättää myyjälle myös niin sanotun ehdollisen tarjouksen, jos oma asuntosi on vielä myymättä, odotat esimerkiksi asunnon tai kiinteistön kosteus- tai kuntotutkimusta tai työnalla on vielä ostoon tarvittavan lainan tai rahoituksen saaminen. Tarjouksen ehto kirjataan tällöin tarjousasiakirjaan.

Kun ostotarjouksesi on hyväksytty, välittäjä alkaa valmistella kaupantekotilaisuutta, joka järjestetään yleensä ostajan pankissa. Kaupantekotilaisuus voidaan hoitaa myös täysin sähköisesti digiasuntokaupan välityksellä. Kaupantekotilaisuudessa kohteen omistusoikeus siirtyy ostajalle. Sovituista ehdoista riippuen asunnon hallintaoikeus siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuuden yhteydessä tai sopimuksen mukaan kaupanteon jälkeen.

Kaupanteon jälkeen välittäjämme ilmoittaa tarvittavat tiedot asunnon omistajan vaihdoksesta isännöitsijälle ja toimittaa varainsiirtoveroilmoituksen verottajalle. Sillä aikaa sinä voit keskittyä kilistelemään uuden kodin kunniaksi – tai kantamaan jo muuttolaatikoita uuteen kotiisi.

OSTOTOIMEKSIANNON AVULLA ASUNNON ASUNTO ON VAIVATONTA

Oletko selannut Oikotien, Etuoven, Torin ja kavereiden Facebook-seinät moneen kertaan läpi ja huhuillut puskaradioonkin, mutta sopivaa asuntoa ei ole tullut vielä vastaan?

Ostotoimeksiannon avulla asunnon osto on sinulle helppoa. Ostajana määrittelet asunnon sijainnin, hinnan, koon ja muita sinulle tärkeitä ominaisuuksia ja tämän jälkeen huippuvälittäjämme etsivät toiveidesi mukaisen asunnon puolestasi. Lue lisää ostotoimeksiannosta.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.