Kiinteistönvälitys

Kiinteistönvälitys tarkoittaa sitä, että Neliöt Liikkuu

Neliöt Liikkuu toimii aina asiakas ja luottamus edellä – asennetta ja ammattitaitoa unohtamatta. Mielestämme kiinteistönvälitys tänä päivänä vaatii paljon muutakin kuin esitteiden jakamista ja ovien avaamista sunnuntainäytöillä.

Kun kiinteistönvälityksestä vastaa ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä, neliöt liikkuvat vauhdilla. Mottomme on, että asiat tehdään mieluummin tänään kuin huomenna. Siksi välittämämme kodit vaihtavat omistajaa nopeasti. Panostamme laadukkaaseen markkinointiin ja palveluun, ja siksi asuntokaupat tehdään aina myös juuri oikeaan hintaan.

Koko Neliöt Liikkuu -perhe on käytettävissäsi asioidessasi kanssamme. Perheestämme löytyy vuosikymmenten kokemusta, suurien projektien luomaa varmuutta ja räväkkää otetta asunnon myymiseen. Me emme pelkästään toimi kauppapapereiden kiikuttajina, vaan todella myymme asuntosi. Siksi tulokset puhuvat puolestaan.

Kiinteistönvälittäjä myy kotisi aina noudattaen hyvää välitystapaa

Asunnon myyntiprosessi noudattelee samoja askelmerkkejä jokaisella kerralla. Alla on listattu kymmenen askelta myyntiajatuksesta toteutuneisiin kauppoihin saakka.

 1. Kodin myynti tulee ajankohtaiseksi

  Asunnon myynnin tullessa ajankohtaiseksi tehdään paljon tutkimustyötä ja googlataan välitystoimistoja, mikä olisi juuri itselle paras vaihtoehto. Tämän jälkeen tutustutaan eri asunnonvälittäjiin, meihin voit tutustua lisää tämän sivun lopussa.

 2. Välittäjä tulee maksuttomalle arviokäynnille

  Oikealta tuntuva välittäjä kutsutaan kotiin tekemään maksuton arviokäynti. Usein jo arviokäynnillä ammattitaitoinen asunnonvälittäjä osaa antaa oikean hinta-arvion kohteesta.

 3. Asunnon myynti käynnistyy

  Toimeksiantosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kiinteistönvälittäjä käärii hihat ja alkaa hommiin. Tässä vaiheessa myyjä voi hengähtää ja odottaa, että kodin myynti hoidetaan maaliin. Pankissa tavataan!

 4. Kiinteistönvälittäjän selonottovelvollisuuden täyttäminen

  Välittäjän keskeisimpiin tehtäviin kuuluu myytävän kohteen selonteko. Meidän työmme on tehdä vaadittavat esiselvitykset myyntiin tulevasta kohteesta ja varmistaa, että homma saadaan rokkaamaan niin myyjä- kuin osapuolia hyödyttävästi. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettemme ota myyntiin kohdetta, mikäli emme saa selville kaikkia lain vaatimia pikkuseikkoja kristallin kirkkaasti. Oma vastaava hoitajamme pitää tästä huolen.

  Välitysliikkeelle on asetettu selonottovelvollisuus eli velvoite tietyissä tilanteissa tarkistaa saamansa tiedot. Tässä kohtaa koostetaan kaikki dokumentit, jotka tarvitaan myyntiä varten.

 5. Markkinointimateriaalin kuvaaminen

  Myynti-ilmoitus on usein ensimmäinen asia, jonka ostaja näkee asunnosta näkee. Siksi meillä on käytössämme pääkaupunkiseudun kysytyimmät ja nimekkäimmät valo- ja videokuvaajat tuottamassa kohteidemme markkinointimateriaalin.

 6. Myynti-ilmoituksen julkaiseminen

  Markkinointimateriaalin kuvaamisen ja koostamisen jälkeen välittäjä koostaa verkkopalveluihin julkaistavan myynti-ilmoituksen. Kaikki myynnissä olevat kohteet löydät Asunnon myynti -sivultamme sekä kaikista Suomen asuntopalveluista.

 7. Kohdennettu markkinointi

  Vahvuutemme on datapohjainen markkinointi kohdennetuille segmenteille. Näymme juuri siellä, missä potentiaaliset ostajatkin tänä päivänä. Tavoitamme joko kuukausi neljänneksen pääkaupunkiseudun asukkaista.

 8. Tarjousneuvottelut

  Ostajien ihastuttua asuntoon he jättävät tarjouksen ja ihannetilanteessa tarjouksia saadaan useita. Kiinteistönvälittäjän työhön kuuluu hoitaa tarjouksien vastaanottaominen. Pyydämme tarjoukset aina kirjallisina ja tarjouskilpailut ovatkin Neliöt Liikkuu LKV:n erityisalaa.

 9. Kaupanteko

  Kaupantekotilaisuus voidaan järjestää paikan päällä pankissa tai hoitaa täysin sähköisesti digitaalisen asuntokauppajärjestelmän välityksellä. Mikäli kaupantekotilaisuus sovitaan paikanpäälle pankkiin, järjestetään se yleensä ostajan pankissa. Kiinteistönvälittäjä hoitaa kaupantekotilaisuuteen liittyvät asiat ja paperit valmiiksi.

  Kaupantekotilaisuudessa kohteen omistusoikeus siirtyy ostajalle. Tilanteesta riippuen voidaan sopia erikseen hallintaoikeuden siirtymisestä, joka tarkoittaa, että asunnossa voidaan asua vielä kaupanteon jälkeenkin. Pyrimme neuvottelemaan tarjouksen ehdot myyjän toiveiden mukaisesti.

 10. Kaupanteon jälkeiset tehtävät

  Välityspalkkio vähennetään kauppahinnasta ja maksetaan kaupantekotilaisuudessa. Kaupanteon jälkeiset tehtävät, kuten ilmoitukset isännöitsijälle sekä varainsiirtoveroilmoituksen toimittaminen veroviranomaiselle hoituvat myös välittäjämme toimesta.

Tutustu kiinteistönvälittäjiimme ja ole meihin yhteydessä!

Arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme:

 • asenne
 • luottamus
 • jatkuva uudistuminen
 • yhdessä voittaminen
 • korkeat standardit
 • läpinäkyvyys

Toimintaa ohjaavat arvot saavat meidät uudistumaan ja ylittämään itsemme jatkuvasti. Palvelumme on aina asiakkaillemme parasta laatua, jonka asiakkaamme ja heidän kotinsa ansaitsevat.

Hyvä välitystapa on hyvän kiinteistönvälityksen perusta

Kiinteistönvälitys on yksi tiukimmin säädellyistä aloista Suomessa ja välitysliikkeiden toimintaa Suomessa valvoo Aluehallintovirasto (AVI).

Kiinteistönvälityksessä tulee aina noudattaa hyvää välitystapaa. Laissa ei ole tarkempia määritelmiä siitä, mitä hyvällä välitystavalla käytännössä tarkoitetaan, sillä termi muotoutuu koko ajan tuomioistuinten päätösten, kuluttajariitalautakunnan suositusten, viranomaisten ohjeiden ja alan vakiintuneiden käytäntöjen mukaisesti. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto päivittää ohjeen hyvästä välitystavasta säännöllisesti.

Meille on tärkeää, että teemme välitystyömme tarkasti hyvää välitystapaa noudattaen. Teemme esimerkiksi aina tarkan esiselvityksen myyntiin tulevasta kohteesta, sillä se hyödyttää sekä myyjää, että ostajaa. Kun kaikki asuntokauppaan liittyvät tiedot ovat kaikkien saatavilla, peli on reilua ja homma rokkaa! Hyvästä välityksestä ja kiinteistönvälityksen pelisääntöjen noudattamisesta yrityksessämme huolehtii oma lakiasiaintoimisto ja vastaava hoitaja.

Asunnon välittäjä vetää välistä ja hinnoittelee liian korkean hinnan?

Lähes jokaisen asuntoaan myyvän mielessä saattaa vilahtaa ajatus siitä, kuinka myymällä itse säästäisi pitkän pennin. Väärin! Asunnon itsemyynnissä ei säästä lainkaan. Kohteen hinnoittelu ilman ammattitaitoa ja kokemusta on hakuammuntaa, jota emme halua sinun joutuvan suorittamaan. Kun myytävä kohde, kotisi, hinnoitellaan oikein, saadaan siitä paras mahdollinen hinta ja useimmiten vielä kohtuullisessa myyntiajassa. Vaikka maksat välityspalkkion, jää sinulle oikein hinnoitellusta kohteesta enemmän rahaa pankkitilillesi.

Harkitsetko asuntosi myyntiä tai haaveiletko uudesta kodista?

Tutustu kiinteistönvälittäjiimme ja pyydä välittäjä ilmaiselle arviokäynnille!

Jos uusi koti on kiikarissa, voit tutustua myynnissä oleviin kohteisiin sivuillamme tai missä tahansa Suomen asuntopalvelussa.

Lue lisää

Visionamme on olla Suomen arvostetuin ja tunnetuin kiinteistönvälitysyritys

Kaikki toimintamme pohjautuu visioon, missioon, strategiaan ja arvoihimme.