fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

OLEMME RIKKONEET YLI 80 TALOYHTIÖN ENNÄTYSMYYNTIHINTOJA, VAHINKO? EI.

Me hinnoittelemme asunnot ja kodit oikein ja täten saame niistä myös parhaimman hinnan. Läpinäkyvyys hinnoittelussa on meille arvokas asia. Hinnoittelumme ei ole koskaan arpapeliä tai sattumaa, vaan systemaattisen ja kokemuksen muovaaman prosessin tulos.

 

Asunnon hinta-arvio ei ole yksiselitteinen yhtälö, joka voitaisiin luoda jokaisen kohteen kohdalla samalla tavalla

Oikean hinta-arvion luomiseen liittyy kuitenkin kohteesta riippumatta joitakin samoja tekijöitä. Asunnon hinta-arvioon merkittävästi vaikuttavat myytävän kohteen rakennusvuosi, asuinkerros, ikkunoista avautuva näkymä, asunnon pohjaratkaisu sekä sisustuksessa käytetyt materiaalivalinnat. Asuinalueet ovat keskenään erilaisia, tämä vaikuttaa myös asunnon arvoon esimerkiksi ikoninen Töölö on alueena sympaattinen ja hienostunut vanhoine taloineen sekä umpinaisine sisäpihoineen.

Kun asunnosta annetaan oikea hinta-arvio tavoitetaan realistinen ja oikea ostajapotentiaali, joka voi johtaa hintakilpailuun

Useimmissa tapauksissa päästään useamman tarjouksen tilanteeseen, jossa kauppahinta kipuaa yli asetetun myyntihinnan. Tarjousneuvottelut ovatkin Neliöt Liikkuu LKV:n erikoisalaa.

Myyntiennätykset ovat looginen syy-seuraussuhde kohteen oikeasta hinnoittelusta

Me emme hinnoittelee kohteisiimme mitään ylimääräistä.

 

MEIDÄN KÄSISSÄ…

Oikealla hinnalla rikotaan myös myyntiajan suhteen ennätyksiä. Kokemuksemme mukaan asunnon paras myyntiarvo saadaan ensimmäisen kahden myyntiviikon aikana, silloin kun kohde on vielä “tuore”. Uudet myytävät asunnot herättävät huomiota ja kiinnostusta potentiaalisten ostajien joukossa.

 

Sen lisäksi, että meillä on vuosien kokemus kiinteistönvälityksestä ja tuhansien kotien neliöt liikuteltuina, on myös olemassa paljon dataa, josta ammentaa lisätietoa hinta-arviota annettaessa. Myyntiin tulevaa asuntoa voidaan verrata alueen muihin toteutuneisiin kauppoihin sekä tutkia markkinaa sen puolesta, minkä hintaisia muut alueella myytävät kodit ovat. 

Kiinteistönvälittäjällä on aina selonottovelvollisuus myytävää kohdetta kohtaan. Myytävän asunnon tai kiinteistön asiakirjoista selviää olennaisesti hintaan vaikuttavia tekijöitä. Selonotossa käydään läpi asunnossa tai taloyhtiössä suoritetut ja tulevat remontit, kuten putkiremontti. Nämä kaikki vaikuttavat kokonaisuuteen ja sitä kautta myös on otettava myös hinnoittelussa huomioon.

Esimerkiksi se, sijaitseeko asunto taloyhtiön omistamalla omalla tontilla vai vuokratontilla; tämän voi myynti-ilmoituksessa myös ilmoittaa siten, ettei hinnasta ensivilkaisulla käy ilmi, että kyseessä on velaton myyntihinta, josta puuttuu vielä vuokratontin osuus.

Putkiremontti, remonteista suurin, joka väistämättä tulee asuntokauppojen aikaan ajankohtaiseksi kysymykseksi. “Onko talossa putket tehty ja koska, tai onko putkiremonttia tulossa?”, kysäisee kiinteistönvälittäjä arviokäynnillä, jotta voidaan ottaa tulevaisuuden mahdolliset kustannukset hinnoittelussa huomioon. 

Ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta siihen, että kannattaako koti myydä ennen vai jälkeen putkiremontin. Tulevan remontin kustannukset on kuitenkin otettava ilman muuta huomioon hinnoittelussa, mutta aina se ei tarkoita sitä, että putkiremontoitu kävisi kaupaksi parempaan hintaan myyjän näkökulmasta, kun kulut otetaan huomioon.

Jos putkiremontti tiedossa lähiaikoina, voidaan tarkistaa suuntaa-antava remontin laajuus, aikataulu sekä kustannukset, jotka edesauttavat kokonaisuuden hahmottamista. Täten ammattitaitoinnen kiinteistönvälittäjä osaa antaa realistisen ehdotuksen myyntiajankohdasta sekä hinta-arvion asunnosta. 

Putkiremontit voidaan karkeasti jakaa kahteen vaihtoehtoon:

1. Perinteinen (LVIS-remontti), joka on sekä kustannuksiltaan että ajallisesti raskaampi. Keskimäärin voidaan arvioida perinteisen putkiremontin neliöhinnaksi noin tuhat euroa per neliö. Tämä ei kuitenkaan pidä automaattisesti paikkaansa, sillä taloyhtiön ikä, koko ja rakennustekniikka vaikuttavat hyvin paljon remontinkustannuksen suuruuteen.

2. Toisena vaihtoehtona on nykyaikaiset menetelmät eli esimerkiksi viemäreiden sukitus tai pinnoitus, mikä on kevyempi, nopeampi ja edullisempi ratkaisu. 

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä selvittää mitä putkiremontilla todella tarkoitetaan ja esittää tämän tulevalle ostajalle ja osaa sitä kautta määrittää sen vaikutuksen asunnon hinta-arvioon. 

Täysin mututuntumaan perustuva laskukaava, joka ei näe tai tunne asuntoa, ei voi antaa sinulle oikeaa tulosta. Säästetään siis kaikkien aikaa: pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille kotiisi.

Lue lisää kiinteistönvälityksestä

Vaivattoman ja läpinäkyvän asuntokaupan synonyymi on Neliöt Liikkuu.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.