fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Kiinteistönvälittäjä myy kotisi Helsingin Kalliosta

Helsingin parhaat lähipalvelut, keskeinen sijainti, hyvät liikenneyhteydet ja värikäs kulttuuritarjonta tekevät Kalliosta yhden Helsingin suosituimmista asuinalueista. Palvelutarjonta Kalliossa on vertaansa vailla; asukkaita hemmotellaan lukuisilla kivijalkaliikkeillä, ravintoloilla, baareilla ja muilla palveluilla.

Kalliossa asuu noin 29 000 helsinkiläistä ja jopa 90 prosenttia Kallion asunnoista on yksiöitä tai kaksioita. Siksi alue onkin erityisesti opiskelijoiden ja Helsinkiin muuttavien sinkkujen suosiossa. Kallion asuinalue on kiinteistönvälittäjillemme tuttu, sillä pienet Kallio on aivan kivenheiton päässä helsinkiläisten rakastamasta Töölöstä. Tyypillisesti asuntojen myyntiajat Kalliossa ovat todella lyhyitä.

Kallioon rakennettiin alun perin työläisten asuntoja

Kallio sijaitsee Helsingin itäisessä kantakaupungissa ja se on Suomen tiheimmin rakennettu alue. Alue alkoi kehittyä 1860-luvulla, kun työläisille oli saatava nopeasti asuntoja. Itäinen Viertotie, nykyinen Hämeentie, oli tärkeä itäisen Helsingin kehitykselle. Kun Suomen ensimmäinen junarata avattiin Pasilasta Sörnäisten satamaan vuonna 1863, Sörnäisten alue alkoi kasvaa voimakkaasti. Pian rakentamisbuumi levisi myös Kallioon.

Kalliossa on edelleen nähtävissä 1800-luvun loppupuolen ja 1900-luvun yli satavuotiasta upeaa arkkitehtuuria. Viimeisimmät puutalot Kalliosta purettiin 1960-luvulla ja niiden tilalle rakennettiin aikakaudelleen tyypillisiä kerrostaloja. Myös Kallion vanhoja teollisuusrakennuksia on muutettu viime vuosina asuinkäyttöön ja niissä puolestaan tunnelma on täysin omanlaisensa.

Kallion palvelut ovat huippuluokkaa

Kallion sydän on Hakaniementori, joka on perustettu jo 1890-luvulla. Torilta ja torilla sijaitsevasta kauppahallista löytyy ihania, tuoreita leivonnaisia, lihaa, kalaa ja kauden kasviksia ja marjoja vaativankin herkuttelijan makuun, sekä pieniä putiikkeja, joista löytyy uniikkeja lahjaideoita. Hakaniementorin lisäksi lukuisat kivijalkamyymälät palvelevat kalliolaisia.

Nykyisin Kalliossa asuu paljon nuoria aikuisia ja opiskelijoita. Kalliossa sijaitsevat myös Metropolian ammattikorkeakoulu, ilmaisutaitoon erikoistunut Kallion lukio ja kuvataideopetusta painottava Helsingin kuvataidelukio ja oppilaitokset lisäävät Kallion kiinnostavuutta erityisesti opiskelijoiden keskuudessa. Myös Kallion kulttuurielämä on monipuolista ja Kallio onkin tunnettu boheemista elämänmenosta. Kalliolaisissa ravintoloissa voi nauttia herkullisten ruokien ja juomien lisäksi myös laajasta musiikki- ja kulttuuritarjonnasta.

Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemat, sekä useat Helsingin sisäiset raitiovaunu- ja bussilinjat mahdollistavat helpon ja nopean liikkumisen ympäri Helsinkiä. Lisäksi Sturenkadun ja Junatien pysäkeiltä voi nousta kaukoliikenteen linja-autoihin.

Lars Sonckin suunnittelema Kallion kirkko on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä, sillä tätä yli 65 metriä korkeaa kirkkoa ei voi olla huomaamatta. Kalliossa kannattaa vierailla myös sen lukuisissa puistoissa. Erityisesti Tokoinrannan rantabulevardi on upea lenkkeilyyn ja vapaa-ajan viettoon niin kesällä kuin talvellakin. Puistomainen Torkkelinmäen asuinalue on myös vierailemisen – ja asumisen – arvoinen.

Neliöt Liikkuu suosittelee

 1. Elokuvateatteri ja baari Riviera

  Riviera on elokuvateatteri ja baari. Voit nauttia elokuvanäytöksestä hyvän ruoan ja viinin kera tai piipahtaa vain baarin puolella lasillisella. Vastaavaa tunnelmaa on vaikea löytää!

 2. Kallion korttelisaunat Arla & Kotiharju

  Perinteiset korttelisaunat lämpiävät lähes päivittäin ympäri vuoden. Saunoissa pääsee kiirettömiin löylyihin kokemaan korttelisaunakulttuurin parhaimmillaan.

 3. Tenho Restobar

  Helsinginkadulla sijaitseva á la carte -ruokiin keskittyvä ravintola ja baari. Tenhossa suhtaudutaan intohimoisesti ruokaan ja juomaan. Tenhossa järjestetään aktiivisesti erilaisia tapahtumia DJ-illoista runokisailuun.

 4. Wino

  Wino on erikoistunut erilaisiin luomuviineihin. Rento ilmapiirii ja konstailematon asenne luovat Winosta kokemuksen!

 5. Anton&Anton

  A&A Kioski Karhupuiston laidalla on suora vastaus helpompaan arkeen: kiireisessä arjessa tulee nautittua milloin mitäkin, mutta A&A Kioski tarjoaa hyvän omantunnon nopeita lounaita ja välipaloja. Tästä me pidämme!

Myy asuntosi Helsingin Kalliossa

Kalliossa neliöt liikkuvat todella vauhdilla ja kiinteistönvälittäjämme tuntevat Kallion kadut ja asunnot todella hyvin. Koska tunnemme Kallion asuntomarkkinat hyvin, hinnoittelemme myytävät kohteemme ammattitaidolla kokemukseen ja tietoon pohjautuen. Kun asunnon hinnoittelu osuu nappiin, kotisi myynti sujuu nopeasti ja saat kodistasi juuri oikean hinnan.

Oman kodin myynti onnistuu vaivattomasti ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän kanssa. Kun ammattilainen huolehtii kotisi myynnistä, voit itse keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin.

Suunnitteletko kotisi myymistä?

Tutustu huippuvälittäjiimme ja kutsu välittäjä maksuttomalle arviokäynnille.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.