fbpx

Miten määrität asunnollesi oikean vuokratason?  

Julkaisimme viime viikolla jälleen kovia uutisia perheenlisäyksen johdosta, sillä Neliöt Liikkuu -perheemme vahvistui kahdella vuokravälityksen huippunimellä. Uudet vuokravälittäjämme Tiia Rothsten ja Saara Kokko käärivät saman tien hihat ja kokosivat parhaat vinkit, miten sijoitusasunnon oikea vuokrataso määritetään.

Jotta sijoitusasunnosta saa parhaan mahdollisen tuoton, on vuokrataso määritettävä oikein. Väärin hinnoiteltu vuokra vaikuttaa negatiivisesti asunnon tuottavuuteen. Jos vuokra on alle markkinatason, vuokra heikentää positiivista kassavirtaa. Liian korkea vuokra puolestaan alentaa asunnon vuokrattavuutta, jolloin esimerkiksi yksikin tyhjä kuukausi voi tulla vuositasolla tarkastettuna kalliimmaksi kuin hieman alhaisempi kuukausivuokra.

Oikea vuokrataso houkuttelee hyviä vuokralaisia

Ihmiset ovat tänä päivänä hyvin perillä siitä, millaisia vuokra-asuntoja on tarjolla. Vuokra-asuntoa etsivä saa yhdellä klikkauksella kattavan kokonaiskuvan tarjolla olevista asunnoista ja vuokrista. Moni vuokra-asuntoa etsivä kartoittaa kokonaiskuvaa myös tutustumalla paikan päällä vuokrakohteisiin.

Oikealla vuokratasolla varmistat suuremmalla todennäköisyydellä hyvän vuokralaisen. Hyvällä vuokralaisella on aina varaa valita, eikä hyvän vuokralaisen tarvitse maksaa ylihintaa. Usein ajatellaan, että hyvätuloiset ihmiset eivät välitä, kuinka paljon vuokra on ja, että he olisivat valmiita maksamaan vuokraa yli markkinatason, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Ostaisitko itse auton kalliimmalla, jos viereisessä liikkeessä on myynnissä sama auto edullisemmin?

Tutkittaessa vapaana olevia vuokra-asuntoja on tärkeää huomioida, että netissä olevat asuntoilmoitukset eivät ole suoraan sama asia, kuin toteutunut vuokrataso. Toki asunnosta voi pyytää minkälaista vuokraa tahansa, mutta on eri asia, millä summalla asunto lopulta vuokrataan. Jos asunnon vuokrailmoitus on ollut markkinoilla pitkään, tähän on useimmiten kaksi syytä: joko vuokra ei ole kohdillaan tai markkinoinnissa on puutteita.

Ammattitaitoinen ja kokenut vuokravälittäjä määrittää asunnolle parhaan vuokran

Tiesitkö, että kun vuokra-asunnon ilmoitus julkaistaan netissä, sen suurin näkyvyys on aina julkaisun ensimmäisinä päivinä? Tätä näkyvyyttä ei kannata ohittaa väärällä hinnoittelulla. Kun ammattitaitoinen välittäjä on hinnoitellut asunnon vuokran alusta asti kohdilleen, ilmoituksen saama näkyvyys tavoittaa saman tien useita potentiaalisia hakijoita, jotka täyttävät hyvän vuokralaisen kriteerit. Myös vuokralaiset arvostavat luotettavaa välitysliikettä ja suurin osa vuokra-asuntoa etsivistä vuokraakin asunnon mieluummin luotettavan välitysliikkeen kautta, kuin suoraan yksityiseltä henkilöltä.

Tavoitteenamme on, että asiakkaamme saisi asunnostaan aina parhaan, markkinatasoa vastaavan vuokran ja löytää asuntoon nopeasti hyvä vuokralainen. Kun asunto vuokrataan nopeasti, tyhjiä kuukausia ei jää väliin, jolloin sijoitus tuottaa vuosittain positiivista kassavirtaa. Jokainen vuokranantaja varmasti myös toivoo, että hyvä vuokralainen asuisi asunnossa mahdollisimman pitkään. Kun vuokra vastaa markkinatasoa, vuokralainen ei katsele ympärilleen, voisiko jostain saada paremman kodin samaan hintaan, vaan viihtyy asunnossa pitkään.

 Oletko vuokraamassa asuntoa? Ota yhteyttä

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.