fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Ihmissuhdetaidot ovat avainasemassa kiinteistönvälityksessä

Kiinteistönvälitys on mitä suurimmassa määrin asiakaspalvelua. Vaikka faktojen tunteminen ja tekninen osaaminen ovat tärkeitä, suuressa roolissa ovat myös tunnetaidot ja aito halu ymmärtää ja auttaa asiakasta. Kiinteistönvälittäjämme Sami Pelkonen, Riina Kalavaara ja Toni Maaranen ovat listanneet asioita, miten tunnetaidot näkyvät välittäjän arjessa.

Tilannetaju ja ihmistuntemus ovat välittäjän tärkeimmät ominaisuudet

Kiinteistönvälityksessä ei pärjää pelkillä titteleillä. Sami Pelkosen mukaan tilannetaju ja ihmistuntemus ovat tärkeimpiä elementtejä välittäjän työssä. Kahta samanlaista asiakasta ei ole, joten välittäjän on tärkeää osata lukea asiakkaan signaaleja ja reagoida niihin herkästi. Ottamalla huomioon kokonaisuuden ja kuuntelemalla tarkalla korvalla asiakasta, hänen toiveitaan ja elämäntilannettaan välittäjä pystyy palvelemaan jokaista asiakasta yksilöllisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Huippuvälittäjä ei pelkästään täytä asiakkaan toiveita, vaan ylittää ne, jolloin välittäjä jättää timanttisella asiakaspalvelullaan asiakkaalle elinikäisen positiivisen tunnejäljen, Pelkonen sanoo.

Hyvä fiilis asiakaspalvelutilanteessa on tarttuvaa

Kiinteistönvälittäjämme Riina Kalavaara mainitsee välittäjän tärkeimmiksi taidoiksi empaattisuuden, ymmärtäväisyyden, taidon kuunnella asiakasta ja mukautua asiakkaan tarpeisiin ja fiilikseen. Hyvä välittäjä auttaa ja on aktiivinen. Asiakas kyllä huomaa nopeasti, onko välittäjä oikeasti kiinnostunut asiakkaasta, Kalavaara vakuuttaa. 

Oma tunnetila on helposti tarttuvaa, niin hyvässä kuin pahassa. Siksi Neliöt Liikkuu LKV:ssä panostetaan siihen, että tiimissä on hyvä fiilis ja jokainen saa työtä oman persoonan kautta. Kun välittäjä on aidosti oma itsensä ja hänellä on hyvä fiilis, se luo asiakkaalle välittömän ja turvallisen olon. Meillä välittäjiä ei ole tehty samasta muotista ja olemme siitä ylpeitä. Erilaisten välittäjiemme joukosta jokainen asiakas löytää varmasti itselleen sopivan.

Asunnon vaihtamisessa on usein tunnetta mukana

Kiinteistönvälittäjämme Toni Maaranen muistuttaa, että asunnon vaihtamisessa on usein mukana paljon tunnetta. Oman kodin myyminen tai luopuminen sijoitusasunnosta, joka on kenties aikaisemmin ollut oma koti, voi herättää asiakkaassa monenlaisia tunteita. Asuntoon voi esimerkiksi liittyä erilaisia elämäntilanteita, kuten perheen kasvaminen, ero tai ikävässä tapauksessa läheisen poismeno. Välittäjä on kaikissa elämänvaiheissa luotettava ammattilainen, joka auttaa asiakasta asunnon vaihtamiseen liittyvissä asioissa. 

Maarasen mukaan vuorovaikutustaidot ja empaattisuuden ja läsnäolon merkitys ovat alalla kasvava trendi ja näitä ominaisuuksia arvostetaan koko ajan enemmän. Kun välittäjällä on taito olla tilanteessa läsnä ja kuunnella aidosti asiakasta ja hänen tarpeitaan, se näkyy asiakastyytyväisyytenä ja hyvänä palautteena. Kohtaamistilanteissa kannattaa pohtia, mitä minä tuon mukanani tapaamiseen ja minkälaisen ilmapiirin jätän taakseni, kun lähden tilanteesta. Onko oma vaikutus tilanteessa toivottua ja haluttua, vai olisiko siinä kehitettävää?

Enää ei riitä, että tuntee lakipykälät, pintamateriaalit ja sopimukset vaan ihmissuhdetaitojen merkitys luottamustehtävän hoitamisessa korostuu korostumistaan. Siksi meillä Neliöt Liikkuulla tehtiin heti alusta asiat toisin – omalla tavalla. Me olemme kiinteistönvälityksen huippuammattilainen kumppanisi silloin, kun haluat enemmän.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.