fbpx

Mitkä ovat tärkeimmät remontit asuntoa myydessä?

Kannattaako asunto remontoida kauttaaltaan myyntiä varten vai riittääkö pieni freesaus? Kiinteistönvälittäjämme Sami Pelkonen, Riina Kalavaara sekä asuntomyyjä Toni Maaranen kertovat, mihin asioihin kannattaa remontissa panostaa.

Kun oma asunto on menossa myyntiin, moni pohtii, saisiko asunnosta paremman hinnan remontoituna. Kiinteistönvälittäjämme vastaavat yksimielisesti kyllä; asunnosta saa paremman hinnan ja myyntiaika on usein lyhyempi, kun asunto on remontoitu. Remontoinnissa kannattaa kuitenkin pitää mukana maltti, jotta remontoimiseen käytetyt eurot eivät ylitä arvonnousua. Asunnon remontoiminen hyödyttää siis aina, kunhan remonttibudjetti pysyy kurissa ja remontti suunnitellaan ja toteutetaan järkevästi, tiivistää kiinteistönvälittäjämme Sami Pelkonen.

Pienikin freesaus piristää ilmettä

Asuntonäytössä ostajan huomio kiinnittyy erityisesti keittiöön ja kylpyhuoneeseen, sekä asunnon yleiseen siisteyteen. Jos asuntoa remontoi myyntiä varten, tärkeintä on pintojen freesaus tai päivitys. Esimerkiksi repsottavien listojen korjaaminen tai vaihtaminen, huolellinen pintojen puhdistus, maalaaminen ja silikonisaumojen uusiminen parantavat välittömästi asunnon yleisilmettä suhteellisen pienillä kustannuksilla. Sami Pelkonen muistuttaa, että kaikkea ei tarvitse remontoida kokonaan, vaan esimerkiksi keittiöön voi saada uutta ilmettä kokonaisvaltaisen keittiöremontin sijaan esimerkiksi kaappien ovet vaihtamalla.

Jos Riina Kalavaaran pitäisi nimetä yksi asia, jonka remontoisi huonokuntoisessa asunnossa, olisi se kylpyhuone, sillä siistikuntoinen kylpyhuone on monen asiakkaan mielestä merkittävin asia asunnossa. Jos kylpyhuoneen remontoi pelkästään myyntiä varten, kannattaa värimaailma pitää mahdollisimman neutraalina, jotta se olisi mahdollisimman monen ostajan mieleen. Kiinteistönvälittäjä Toni Maaranen muistuttaa, että asunnon remontoimista pohtiessa kannattaa huomioida taloyhtiön tulevat remontit. Jos asuntoon on tulossa muutaman vuoden sisällä putkiremontti, kylpyhuonetta ei välttämättä kannata remontoida kokonaan myyntiä varten, vaan pieni freesaus vaikkapa kalusteiden vaihdolla voi piristää kylpyhuoneen ilmettä.

Erityisesti arvokohteissa kannattaa satsata laatuun

Remontoidut kohteet ovat usein kiinnostavampia kuin kohteet, joissa keittiö on jo kulunut ja kodinkoneista on aika ajanut ohitse. Toni Maaranen painottaa, että myyntiin menevää asuntoa remontoidessa on oltava pelisilmää, malttia ja järkeä. Maarasen mukaan laadukkaisiin materiaaleihin panostaminen kannattaa, mutta se, kuinka paljon laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa sijoittaa, riippuu paljon asunnon käyttökohteesta: onko asunto remontoitu itselle, flippauskohteena vai vuokrakäyttöön. Edullisemmilla materiaaleilla voi saada perussiistin asunnon, mutta jos kohde on arvoalueella tai asunto sijaitsee nosteessa olevalla alueella, kannattaa remontissa satsata laatuun, sillä sitä myös ostaja arvostaa.

Laadukkaiden pintamateriaalien lisäksi laadulla tarkoitetaan myös hyvää työnjälkeä. Osaamaton remontoija voi tehdä jopa hallaa asunnon myynnille, sillä ostaja ei halua maksaa ylimääräistä siitä, että hän joutuu remontoimaan asunnon uudestaan. Panosta siis laadukkaiden materiaalien lisäksi myös ammattilaisen työnjälkeen. 

Riina Kalavaara muistuttaa, että remontointi vie aina aikaa ja vaivaa, vaikka työn ulkoistaisikin ammattilaiselle. Kannattaa siis pohtia oman elämäntilanne huomioiden, onko remontoinnista mahdollisesti jäävä voitto ajan ja vaivan arvoista. Jos remontointiin päätyy, asunnosta saa kuitenkin paremman hinnan ja myyntiaika on varmasti lyhyempi, Kalavaara kannustaa.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.