fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Miten olla vahvoilla tarjouskilpailussa?

Tarjouskilpailu on asunnon myyjälle mainio tilanne, samalla tarjouskilpailu voi kuitenkin olla hermoja raastavaa ostajan näkökulmasta. Myös kiinteistönvälittäjältä tarjouskilpailu vaatii erityisosaamista. Tähän blogikirjoitukseen olemme koonneet asunnon ostajalle tärkeimmät vinkit, miten olla vahvoilla tarjouskilpailussa ja mitä ominaisuuksia tarjouskilpailu vaatii välittäjältä.

4 tärkeintä vinkkiä asunnon ostajalle tarjouskilpailuun

Neliöt Liikkuu LKV:n kiinteistönvälittäjät Sami Pelkonen ja Riina Kalavaara sekä asuntomyyjänä toimiva Toni Maaranen ovat koonneet asunnon ostajalle neljä vinkkiä, miten olla vahvoilla tarjouskilpailussa.

1. Hoida rahoitus kuntoon

Ennen tarjouksen jättämistä hoida rahoitus kuntoon. Hyvät asunnot menevät yleensä kaupaksi ennätysnopeasti, joten nopeus on valttia. Kun rahoitus on kunnossa, ostaja pystyy reagoimaan nopeasti ja jättämään kiinnostavasta asunnosta tarjouksen. Ole ajoissa yhteydessä pankkiin, kerro minkälaista ja minkä budjetin asuntoa olet etsimässä ja hoida lainalupaus kuntoon. Jos lainansaannin ehtona on oman asunnon myynti, kiinteistönvälittäjä osaa auttaa, miten oman asunnon myynnissä kannattaa edetä. 

2. Ilman ehtoa olevat tarjoukset kiilaavat ehdollisten tarjousten ohi

Kuumissa ja oikein hinnoitelluissa kohteissa ehdolliset tarjoukset jäävät jalkoihin ja ilman ehtoa olevat tarjoukset kiilaavat miltei  aina ehdollisen tarjouksen ohi. 

3. Tee hyvä tarjous

Neliöt Liikkuu hinnoittelee myytävät kohteet kerralla oikein, emmekä lisää hintaan tinkivaraa. Kun hinta on kohdillaan, se herättää asiakkaiden kiinnostuksen. Kun ostajaehdokkaita on useita, myyntitilanteessa päädytään tarjouskilpailuun, jolloin asunnon hinta usein kohoaa yli pyynnin. Huomioi tämä tarjousta jättäessä. Kun jätät asunnosta hyvän tarjouksen, olet vahvoilla tarjouskilpailussa, eikä toinen ostaja nappaa asuntoa nenäsi edestä. Tarjouskilpailutilanteessa reipas korotus tarjoukseen antaa muille ostajaehdokkaille viestin, että todella haluat asunnon itsellesi.

4. Ole aktiivinen neuvotteluvaiheessa

Tarjouskilpailussa välittäjän tehtävänä on saada asunnosta paras mahdollinen hinta. Jos todella haluat asunnon itsellesi, välittäjä toimii siinä apunasi. Ole yhteydessä välittäjään neuvotteluvaiheessa, ole tavoitettavissa puhelimen päässä ja varmista, että välittäjä pitää sinut ajan tasalla, miten tarjouskilpailu etenee. Pidä välittäjä myös tietoisena, onko tarjous osaltasi viimeinen vai onko sinulla mahdollisuutta korottaa tarjousta, jos tarjouskilpailu vielä jatkuu. 

Välittäjältä pitää löytyä pelisilmää tarjouskilpailussa

Välittäjämme Veronica Wolff listaa asioita, jotka ovat tarjouskilpailun valtteja välittäjän näkökulmasta. 

Hyvä asiakaspalvelu on avain onnistuneeseen asiakassuhteeseen. Kun avaat oven asiakkaalle, tee lähtemätön vaikutus. Aito kiinnostus asiakkaaseen auttaa hyvän suhteen luomisessa ja antaa välittäjälle asunnon myynnin kannalta tärkeää tietoa asiakkaasta. Välittäjällä on oltava pelisilmää erilaisten asiakkaiden kanssa, sillä yksikään ihminen ei ole samanlainen, eikä ole olemassa yhtä kaavaa, joka toimisi kaikkien kanssa.

Hyvän ihmistuntemuksen tärkeys

Kun välittäjällä on hyvä ihmistuntemus, hän osaa kysyä asiakkaalta oikeat kysymykset oikeaan aikaan ja selvittää, mitkä asiat ovat asiakkaalle tärkeitä. Hyvän ihmistuntemuksen avulla välittäjä pystyy havainnoimaan ihmisten erilaisia tunnetiloja ja ymmärtämään, miksi asiakas käyttäytyy tietyllä tavalla. Jos asiakas käyttäytyy esimerkiksi rauhattomasti tai agressiivisesti ja välittäjä tunnistaa käytöksen liittyvän vaikkapa pelkoon, välittäjä voi omalla rauhallisuudellaan ja ihmissuhdetaidoillaan kääntää tilanteen voitoksi. Aina se ei ole helppoa ja välittäjän kannattaa opetella keinoja myös itsensä rauhoittamiseen. Esimerkiksi hengitysharjoitukset voivat toimia apuna oman mielen rauhoittamisessa, jolloin välittäjä pystyy kohtaamaan asiakkaan rauhallisesti ja ammattimaisesti.

Laaja tietotaito ja kunnollinen perehtyminen yksittäisiin myyntikohteisiin ovat avain välittäjän itsevarmuuteen. Osaamisen ja huolellisen perehtymisen kautta varmuus työhön kasvaa, mikä lisää puolestaan asiakkaiden luottamusta välittäjää kohtaan. Kun luottamus on kunnossa, asunnon ostaja pystyy luottamaan välittäjän ammattitaitoon ja hyvään välitystapaan myös tarjouskilpailutilanteessa.

Haluatko sinä huippuammattilaisen kumppaniksi asunnon myyntiin tai ostoon? Ota yhteyttä.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.