fbpx

Mistä kiinteistönvälittäjän palkka koostuu?

Mistä kiinteistönvälittäjän palkka koostuu?

Suomalaiset googlaavat kiinteistönvälittäjän palkkaukseen liittyviä kysymyksiä kuukausittain yli 1 300 kertaa. Aihe on kiinnostava, sillä alan sisällä on lukuisia erilaisia palkkausmalleja eikä palkoista numerotasolla ole ollut tapana puhua.

Kiinteistövälittäjän palkan salaisuus on kova työnteko

Kiinteistönvälittäjän työ on monipuolista ja vaihtelevaa työtä, jota on vaikea suoraan verrata mihinkään toiseen ammattiin. Kiinteistönvälittäjän ammattiin hakeutuessa tulee käsittää alan raakuus. Yleisimpien harhaluulojen mukaan kiinteistönvälittäjän palkka tulee helposti – luullaan, että asiakkaita tulisi ovista ja ikkunoista. Tämä ei pidä kuitenkaan paikkaansa, vaan jokainen menestyvä kiinteistönvälittäjä on tehnyt todella paljon töitä taustalla.

Kiinteistönvälittäjän palkka | Neliöt Liikkuu LKV – Asennetta ja ammattitaitoa

Oletko valmis sitoutumaan tekemään aamulla töitä, päivällä töitä, illalla töitä ja joskus jopa yöllä töitä? Aloittavan kiinteistönvälittäjän tulot saattavat olla ensimmäiset kuukaudet täysin nollissa ja pyörä pyörähtää käyntiin hitaasti. Kiinteistönvälittäjän palkkaus on myös vaihtelevaa ja hyvin paljon kiinteistönvälitystoimistosta riippuvaista. Suomessa on noin 5 000 asunnonvälittäjää, joten palkkausmalleja on vähintään saman verran. 

Pääasiassa kiinteistönvälittäjän palkka koostuu myytyjen asuntojen välityspalkkioista. Välityspalkkiot vaihtelevat sadoista euroista kymmeniin tuhansiin. Välityspalkkion suuruus riippuu myytävän kodin velattomasta kauppahinnasta ja siitä, minkä suuruinen välityspalkkioprosentti toimeksiantosopimuksessa on myyjän ja kiinteistönvälittäjän kesken määritelty. 

Esimerkiksi

  • Asunto-osakkeen velaton myyntihinta on 419 000 €, välityspalkkio kaupasta 2,5 %. Tällöin kiinteistönvälittäjän palkkio on 10 475 euroa.
  • Asunto-osakkeen velaton myyntihinta on 147 900 €, välityspalkkio kaupasta on 3,0 %. Tällöin kiinteistönvälittäjän palkkio on 4 437 euroa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että yllä esitetyt summat suoraan tipahtavat välittäjän tilille. Kiinteistönvälittäjä maksaa välityspalkkiostaan kaikki asunnon myyntiin liittyvät kulut kuten markkinointikulut, kohteen valo- ja videokuvauksen sekä veroja. Palkkaus myyntityössä riippuu täysin omasta panostuksesta. Keskimäärin 2 500 euron kuukausipalkkaa voidaan pitää realistisena keskinkertaisella välittäjällä ensimmäisinä vuosina. Kun oma ammattitaito, verkostot ja asiakkaat vakiintuvat ja uravuosia kertyy, on vain taivas rajana kuukausipalkan suhteen.

Kiinnostaako asunnon myynti?

Neliöt Liikkuu LKV:n välityspalkkiot ovat alkaen 3,0 % velattomasta kauppahinnasta asunto-osakekohteissa ja kiinteistöissä (esim. omakotitalot) vastaavasti alkaen 3,3 %.

Välityspalkkio sisältää kaikki myyntiin liittyvät kulut, kuten kohteen markkinointimateriaalin tuottamisen. Mikäli kauppaa ei saada aikaan, ei myyjälle tule mitään kuluja. 

Opas: näin kiinteistönvälittäjän palkka muodostuu

Kiinteistönvälittäjän palkkaan merkittävimmin vaikuttaa se, että jokaisella kuukaudella on tasaisesti kauppoja, vähintään yhdet. Välittäjän välityspalkkio maksetaan kaupanteon yhteydessä, samalla kun osakekirjat ja rahat vaihtavat omistajaa ostajan ja myyjän välillä. 

Jos myyt asunnon joulukuussa, saatat saada ajan kaupantekoa varten pankkiin tammikuun puoliväliin. Digiasuntokaupassa prosessi on huomattavasti nopeampaa, sillä kaupantekoaikaa pankkiin ei tarvitse erikseen varata ja odotella. Kiinteistönvälitystoimiston ja välittäjän omista toimintatavoista riippuen tämän joulukuisen myynnin eurot voivat laskeutua tilillesi vasta helmi- tai jopa maaliskuussa. 

Siksi kiinteistönvälittäjän ammatissa tärkeintä onkin ennakointi ja jatkuva työn tekeminen. Samaan aikaan sinulla tulee olla ilmassa useampia palloja: useampia myytäviä kohteita, sovittuna muutamia hankitakäyntejä, alan termein ilmaistuna hankkuja sekä pitää käynnissä jatkuva yhteydenpito potentiaalisiin asiakkaisiin.

Suomalaiset myyvät ja ostavat koteja innokkaimmin alkuvuodesta sekä syksyllä lomien päätyttyä. Vastaavasti taas joulun alusaika ja kesäkuukausien suosituin lomakuukausi, heinäkuu, ovat asuntokauppojen kannalta hiljaisia kuukausia. Tarkoittaako tämä, että kiinteistönvälittäjä ei nosta näiltä kuukausilta lainkaan palkkaa? Ei välttämättä. Kiinteistönvälitystoimistolla voi olla käytössä esimerkiksi ns. yrittäjämalli, jolloin välittäjä voi itse vaikuttaa kuukausittaiseen palkkaansa ja hyviltä myyntikuukausilta jättää palkkkaa nostettavaksi hiljaisemmille kuukausille.

Kiinteistönvälittäjän palkka Neliöt Liikkuu LKV:lla

Neliöt Liikkuu -perhe koostuu alansa huippuammattilaisista. Meillä työskentelevät välittäjät myyvät keskimäärin 40 % enemmän kuin edellisessä työpaikassaan. Meillä luonnollisesti välittäjät myös nostavat kovempaa palkkaa – niin halutessaan.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.