fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

3 tapaa löytää asunto, joka ei ole julkisessa myynnissä

Selaatko Oikotien päivittäin läpi, mutta unelmien asuntoa ei vain tunnu löytyvän? Tähän blogipostaukseen olemme koonneet kolme vinkkiä, kuinka voit löytää asunnon, joka ei ole julkisessa myynnissä.

Usko pois, me tiedämme, että unelmien kodin etsiminen voi tuntua joskus päättymättömältä maratonilta. Niin omasta, kuin lukuisten omaa kotia etsivien asiakkaidemme kokemuksesta tiedämme, että kodin ostaminen voi vaikuttaa joskus toivottomalta. Asunnon etsiminen ei ole aina helppoa, sillä tarjolla on monenlaisia asuntoja, ja suositut asunnot myydään usein huippunopeasti. Onneksi verkon asuntoportaalit eivät ole ainoa tapa etsiä myytäviä asuntoja. Sen sijaan, että vain odottelisit sen oikean asunnon tipahtavan myyntiin, voit myös itse heittää verkot veteen ja olla aktiivinen. Useat asunnot voivat olla niin sanotussa hiljaisessa myynnissä tai vasta menossa myyntiin.

1. Jaa mainos haluamallesi asuinalueelle

Yksi tehokas tapa etsiä asuntoa on tehdä oma mainos, jonka voit jakaa haluamillesi asuinalueille tai taloyhtiöihin joko omatoimisesti tai suoramainontayrityksen kautta. Mainokseen kannattaa kirjata tärkeimmät asiat unelmien kodistasi. Näillä tiedoilla pääset hyvin alkuun ja herätät mahdollisesti myyjän kiinnostuksen: alue; josta asuntoa etsit, asunnon koko, huoneiden määrä, mahdollinen asuinkerros, asunnon kunto, hissi, toiveesi saunasta, parvekkeesta tai pihasta, mahdollisesti budjettisi ja totta kai yhteystietosi. Mainoksen voi jakaa suoraan postiluukkuihin tai kiinnittää taloyhtiön ilmoitustauluun, jolloin se tavoittaa myös ne taloudet, joissa on mainoskielto.

Myyjän kannalta tämä on vaivaton tapa saada asunto myydyksi, sillä myyjä säästyy monelta asunnon myyntiin liittyvältä vaivalta, kuten välittäjän kilpailutukselta ja asunnon puunaukselta myyntiä ja asuntonäyttöjä varten. Vaivan lisäksi myyjä voi säästää myös euroja, sillä kaupat voidaan hoitaa ilman kiinteistövälittäjän apua, jolloin ei tarvitse maksaa välityspalkkiota kiinteistönvälittäjälle. Myös ostaja voi hyötyä tilanteesta, jos asunnosta ei ole muita kilpailijoita.

2. Tee etsintäilmoitus sosiaaliseen mediaan ja muihin verkkopalveluihin

Sosiaalisen median voima voi yllättää myös asunnon ostossa. Omien some-kanavien lisäksi ilmoitusta kannattaa luukuttaa esimerkiksi Facebookin erilaisissa ryhmissä. Näissä ryhmissä voi olla ilmoituksia asunnoista, joita ei julkisessa myynnissä välttämättä vielä ole. Sosiaalisen median kanavien lisäksi ostoilmoitus kannattaa tehdä myös Tori.fi-palveluun.

Yksi hyvä keino saada tieto juuri markkinoille tulleista asunnoista on käyttää hakuvahtipalveluita. Hakuvahtipalveluita on paljon erilaisia ja jokaisella asuntoportaalilla ja kiinteistövälitysyrityksillä vahti on omanlaisensa. Hakuvahtipalveluun voi määritellä kriteerit uudelle kodille ja palvelusta kilahtaa saman tien viesti, kun näillä kriteereillä varustettu asunto tulee myyntiin. Vaikka tarkistaisit päivän asuntotarjonnan säännöllisesti, hakuvahti voi säästää arvokkaita tunteja suosituimpien asuntojen kohdalla. Samanaikaisesti kannattaa käyttää useita hakuvahtipalveluita, jotta tarjonta olisi mahdollisimman laaja.

3. Ostotoimeksianto jättää asunnon etsinnän kiinteistönvälittäjän huoleksi

Ostotoimeksiannon avulla uuden kodin etsintä on sinulle helppoa ja vaivatonta. Ostajana määrittelet toivedesi mukaisen asunnon sijainnin, hinnan, koon sekä muita sinulle tärkeitä ominaisuuksia. Tämän jälkeen kiinteistönvälittäjämme etsivät asunnon puolestasi. Ostotoimeksianto eroaa perinteisestä asuntokaupasta siten, että välityspalkkion maksaa myyjän sijaan ostaja. 

Ostotoimeksiannon jättäminen ei sido sinua ja voit edelleen tutkia omassa rauhassa asuntopalveluiden ilmoituksia niin halutessasi. Kun jätät ostotoimeksiannon meidän huoleksemme, voimme hyödyntää kokemuksen ja vuosien mittaan kertynyttä verkostoamme. Ostotoimeksiannon lyömättömänä etuna on useimmiten se, että kaikki toiveisiin sopivat kohteet eivät ole julkisessa myynnissä, eikä niistä siten tarvitse kilpailla kymmenien muiden kiinnostuneiden ostajien kesken. Toisinaan ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä voi löytää kriteereitä vastaavan kohteen hiljaisesta myynnistä. Usein näissä tapauksissa myytävää kotia ei ole vielä ehditty laittaa myyntiin, vaan myyjä on vasta harkinnut ajatusta. Kun tarjouskilpailussa ei ole muita, ei tarvitse tuntea pelkoa karvaalle kakkossijalle jäämisestä. Kanssamme saat parhaan hintaymmärryksen ostamisen tueksi, etkä maksa asunnosta ylihintaa.

+ 1 vinkki, kun unelmien koti tulee vihdoin myyntiin: Älä odota ensiesittelyyn!

Kun unelmien kotisi kilahtaa myyntiin, älä odota ensiesittelyyn. Jos asunto kiinnostaa sinua erityisen paljon, ota välittömästi yhteyttä välittäjään ja pyydä yksityisnäyttöä asuntoon ennen ensiesittelyä. Jos tiedät, että asunto on haluttu, joku muu tekee niin kuitenkin. Jos asuntoa ei myydä ennen ensiesittelyä, suosituissa kohteissa ensiesittelyyn tulee runsaasti mahdollisia ostajia, jolloin asunnon pyyntihinta alkaa kohota huomattavasti.

Jos tuntuu, että unelmien kotia ei kovasta etsinnästä huolimatta tahdo löytyä tai asunnot lipsuvat usein käsistäsi, suosittelemme lukemaan tämän blogikirjoituksen, johon olemme koonneet 9 yleisintä virhettä asuntokaupoilla.

Etsitkö unelmien kotia? Ota yhteyttä huippuvälittäjiimme.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.