fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Kannattaako asunto myydä loppu- vai alkuvuonna? Ota nämä asiat huomioon

Näin loppuvuodesta asunnon myyntiä pohtivat ihmiset miettivät, kannattaako asunto myydä alku- vai loppuvuonna. Neliöt Liikkuu kasasi kodin myyjää ajatellen kirjoituksen aiheen tiimoilta.

Oman kodin myynnissä kaikkein tärkeintä on pohtia asiaa oman tilanteen ja talouden kautta, ei niinkään optimoida sitä, mihin vuodenaikaan asunto kannattaa myydä. Tärkeintä on oma aikataulu, oma henkilökohtainen tilanteesi. Omaan aikatauluusi vaikuttavat luonnollisesti esimerkiksi uusi mahdollinen työpaikka kauempaa nykyisestä kodista, lasten koulupaikat ja niin edelleen. Tämä on toki itsestään selvää, mutta silti sanomisen arvoista.

Joulun pyhät ovat oikein hyvä aika listata asunto myyntiin. Miksi? Koska ihmisillä on aikaa maata sohvalla ja selata tabletilta asuntoja. Vapaapäivät mahdollistavat myös ihmisten tulemisen yksityisnäytöille. On totta, että osa ihmisistä haluaa viettää lomat lomana ja olla tekemättä mitään, mutta todella moni katselee asuntoja nimenomaan loma-aikana.

Juuri nyt vuodenvaihteessa elämme maailmantaloudessa jossakin määrin epävakaata aikaa, mikä tarkoittaa, että asunnon myyntiin laittamisen odottaminen ei liene hyvä vaihtoehto. Jos odottaa esimerkiksi kaksi kuukautta ja taloudessa on tapahtunut jotain merkittävän ikävää, voi oman asunnon myynti hyvään hintaan jäädä markkinan puolesta haaveeksi. 

Kun myyt asuntosi mielummin ennemmin kuin myöhemmin, on uuden asunnon ostaminen helpompaa. Miksi? Uuden asunnon osto on helpompaa, sillä voit tehdä uudesta asunnosta ehdottoman tarjouksen. Ehdoton tarjous lienee “noin 50 kertaa parempi” kuin vastaava asunnon myyntiehdollinen.

Jos odottaa asunnon myynnin kanssa “parempaa aikaa”, saa myös uudesta asunnosta maksaa enemmän, jolloin suhteellinen hyöty on vakio. Toki, jos muuttaa kalliimmasta edullisempaan, odottaminen voi olla järkevää teoriassa. Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että useammin asunnon myyjien suusta kuulee: “Onneksi myimme asunnon silloin.” kuin “Onneksi emme myyneet asuntoa silloin.”

Mikäli asunnon myynti on ajankohtaista, soita meille koska tahansa. Myydään yhdessä asuntosi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Tutustu välittäjiimme täällä

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.