fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Yleinen väärinkäsitys Hitas-asunnoista

Hitas-asuntoihin liittyen ihmisillä on erikoisia ajatuksia, jotka kulkevat kaupunkilegendojen tavoin totena keskuudessamme. Näistä suurin liittyy hitas-asunnon rajahintaan. Rajahinnalla tarkoitetaan käytännössä Helsingin kaupungin säätämää maksimihintaa, jolla kohteen saa myydä vapailla markkinoilla ennen kuin kohde vapautuu hitaksesta.

Usein virheellisesti luullaan, että säädelty hitaksen maksimihinta tarkoittaa samaa asiaa kuin toteutuva velaton kauppahinta. Tämä on totta jos ja vain jos asunto on markkinassa arvokkaampi (tai samanarvoinen) kuin hitaksen säädelty rajahinta.

Otetaan esimerkiksi hitas-asunto, jonka hitaksen maksimirajahinta on 400 000 euroa. Vastaavia asuntoja on kuitenkin vapaassa markkinassa (eli ei-hitaksia) on myyty siten, että asunnon oikea arvo on 350 000. Täten asunnon oikea hinta on 350 000 euroa ja paras hintapyyntö tälle asunnolle maksimaalisen kauppahinnan saamiseksi on hyvin lähellä tätä. Vastaavasti, jos asunnon oikea arvo olisi esimerkiksi 450 000 euroa, olisi asunnon ovelle ensinäytöllä kymmenien metrien jono.

Kun hitas-asunnon myyminen on ajankohtaista ja haluat, että asuntosi ensinäytöllä on jono, hitaksen rajahinnasta riippumatta, soita meille. Me Neliöt Liikkuulla palvelemme Sinua. Tutustu välittäjiimme täällä

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.