fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Kun ajat ovat vaikeat, kuinka suhtautua asuntosijoittamiseen?

Kuinka suhtautua asuntosijoittamiseen ja sijoittamiseen ylipäätään, kun ajat ovat vaikeat? Asuntomarkkinoiden tila ei tällä hetkellä missään nimessä ole toivoton, mutta selviä haasteita on näkyvissä. Olemme eläneet viimeisen noin viitisen vuotta aikaa, jolloin mm. sijoitusasunnot viedään käsistä. Sijoituskelpoisten asuntojen näytöillä eteinen on viime vuodet näyttänyt porraskäytävään jatkuvalta kenkäkaupalta, joten myyjä saneli ehdot.

Asuntosijoittaminen on jonkin verran lakannut kiinnostamasta suurta massaa. Kuinka sitten ottaa tilanteesta hyöty irti? Fiksu asuntosijoittaja on liikkeellä hyvinkin pitkällä aikavälillä. On sanottu, että asuntosijoittajan kvartaali on 25 vuotta, siinä missä ”tavallisen osakesijoittajan” kvartaali on kolme kuukautta.

Mikäli soveltaisimme Warren Buffetin sijoitusneuvoja, jatkaisimme sijoittamista samalla suunnitelmalla kuin tähänkin asti. Mikäli strategiasi on ollut ostaa esimerkiksi yksi sijoitusasunto vuodessa, osta se. Mikäli olet ostanut yhden per kaksi vuotta, pysy siinä. Sijoitusasunnot ovat omaisuuseriä siinä missä muutkin omaisuuserät ja näyttää siltä, että kyseinen luokka on juuri nyt jonkinasteisessa alennuksessa. Historiallisesti tarkasteltuna parhaat kaupat on suuressa kuvassa tehty aina, kun suuri massa on jännittynyt. Rohkeat toimivat, tänään.

Kun sijoitusasunnon myynti on ajankohtaista, voit luottaa meihin. Saamme Sinulle asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan.

Mikäli et juuri nyt saa pankista lainaa, osakemarkkinoille sijoittaminen ei ole myöskään hassumpi ajatus. Ostamalla matalakuluista/kulutonta indeksirahastoa yli ajan on historiallisesti onnistunut aina. Kun ajat ovat jännittävät, on ostohinta matalampi. Laatuyhtiön osake on aina laatuyhtiön osake, vaikka kurssi tippuisi. Koneen osake on edelleen Koneen osake, vaikka kurssi tippuisi. Vastaavasti asunto Helsingin arvokkaalta alueelta on edelleen asunto Helsingin arvokkaalta aluetta. Arvosijoittaja ostaa arvoa. Arvosijoittaja on tällaisista alennuksista innoissaan. Toki tällä hetkellä markkinan tilanne on ainakin jossain määrin epävarma.

Yksi asia on kuitenkin varma: mikäli jäät kokonaan markkinan ulkopuolelle, häviät. Vain markkinassa mukana olevat voivat voittaa. Jos haluat voittaa, olet mukana. Jos haluat voittaa myydessäsi sijoitusasuntosi, soita ensin Neliöt Liikkuulle. Meille voit soittaa ja kysyä, mikä olisi mielestämme Sinun tilanteeseesi paras ratkaisu. Konsultointi asuntoasioissa on sinulle maksutonta. Maksat meille vain ja ainoastaan, kun kaupat kätellään pankissa.

Me Neliöt Liikkuulla palvelemme Sinua. Tutustu välittäjiimme täällä.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.