fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Neljä syytä, miksi asunnon myynti itse on huono ajatus

Asuntoa ei kannata myydä itse. Nyt ehkä mietit, miten niin ei kannata, sillä moni myy asunnon itse. Olet oikeassa, mutta mistä tietäisi absoluuttisen varmaksi, että asuntoa ei kannata myydä itse?

Syy 1: Suomen parhaatkin kiinteistönvälittäjät käyttävät välittäjiä

Edes parhaat kiinteistönvälittäjät eivät myy omaa asuntoaan itse vaan antavat sen parhaaksi kokemalleen välittäjälle myytäväksi. Alan parhaat käyttävät välittäjiä samoista syistä kuin “tavalliset ihmisetkin”

Syy 2: Välitysliikkeen kautta saat asunnostasi parhaan hinnan

Raha on asunnon myynnissä käytännössä kaikille tärkeintä. Toki, voit itsekin saada asunnosta hyvän hinnan, mutta hyvä välittäjä saa asunnostasi aina yli välityspalkkionsa verran enemmän. Jos ei saa, kyseessä oli huono välittäjä ja sellaista ei kannata palkata.

Lue täältä, millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä.

Syy 3: Välitysliike vakuuttaa ja kantaa vastuun kaupanteosta

Välitysliikkeellä on myös kattava vakuutus, jos jokin menee myynnissä pieleen. Tämän lisäksi Neliöt Liikkuulla on oma lakimies sekä tietysti lakisääteinen vastaava hoitaja, joka pitää huolen, että asuntokaupat sujuvat asiakkaan kautta lainmukaisesti oikein. Jos myyt itse, se on kutakuinkin sama asia kuin jättäisit kotivakuutuksen ottamatta.  Kukaan ei toivo, että pääsisi taas täyttämään vakuutusilmoitusta, mutta joskus myynnissä menee asioita pieleen, jolloin vakuutus kattaa vahingot. Jos myyt itse, myynnin suhteen sinulla ei ole minkäänlaista vakuutusta.

Syy 4: Asunnon myynti on merkittävästi vaikeampaa ja vie enemmän aikaa, kuin luullaan

Asunnon myynnin luulisi olevan suoraviivainen ja helppo vähän aikaa vievä prosessi. Todellisuus on jotain ihan muuta. Aikaa menee helposti yli 40 tuntia, kun lasket kaiken valokuvauksesta siihen, että viimeinenkin ilmoitus on lähetetty verottajalle, isännöitsijälle ja muille sidosryhmille. Tämä silläkin olettamalla, että kaikki menee putkeen.

Olemme nähneet lukemattomia kertoja, kun asunnon itsemyyjä soittaa Neliöt Liikkuulle ja kertoo tilanteensa: “Hei, olen myynyt asuntoani itse ja en saa tätä kaupaksi.” Tässä vaiheessa asunnon parhaan hinnan saaminen on liian myöhäistä, joten älä edes aloita asunnon myyntiprosessia itse. Soita suoraan meille, niin hoidetaan homma kunnialla maaliin ja eniten taloudellista hyvää sinun taskuusi.

Onko kodin vaihtaminen sinulle ajankohtaista? Tutustu huippuvälittäjiimme ja me olemme apunasi jokaisella askeleella.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.