fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Sähkön hinnan vaikutus asuntomarkkinoihin

Kukapa olisi uskonut, että öljylämmitys olisi vielä joskus sähkölämmitystä halutumpi lämmitysmuoto? No, se päivä on nyt täällä. Jos omistat suorasähkölämmitteisen asuintalon, asuntosi saadaan kyllä varmasti kaupaksi. Viime vuosien huippuhinnoissa ei todennäköisesti olla, mutta mahdollisuudet hyvään kauppaan ovat silti olemassa. Miten sähkömarkkinan murros näkyy asuntomarkkinassa käytännössä?

Energiatehokkaat talot ovat tällä hetkellä todella haluttuja. Mikäli talo lämpiää edullisesti maalämmöllä, on todella hyvin eristetty ja katolla on vielä pari aurinkopaneelia, näytöllä on todennäköisesti väkeä kuhinaksi asti.

Sähkömarkkinan käytännön vaikutukset ovat tälllä hetkellä erittäin talotyyppikohtaisia. Esimerkiksi keskustojen saunattomat pienet huoneistot ovat sähkömarkkinan epävakaudelle käytännössä immuuneja. Vastaavasti suuret sähkölämmitteiset omakoti-, erillis-, pari- ja rivitalot ovat rehellisesti sanoen erinomaisen haastavia myydä juuri nyt. Silti, kun myynti on ajankohtaista, kannattaa aina soittaa Neliöt Liikkuun välittäjä käymään.

Ilmalämpöpumput ovat olleet aina trendikkäitä, mutta viimeiset kuukaudet ovat tehneet niistä osassa asuntoja periaatteessa pakollisia. Ihmiset laskevat asunnon hankintaan mukaan ilmalämpöpumpun asennuksen suoraan, kun ennen kyseessä oli melkeinpä aina vain neutraali optio, joka joko käytettiin tai ei.

Asuntomarkkinoilla on aina kannattavaa olla realisti. Etenkin näinä perin kummallisina taloudellisina aikoina realistisuus on asunnon myyjän tie taloudelliseen vakauteen. Tai ainakin tie mahdollisimman suureen taloudelliseen vakauteen. Asunnon pyyntihinta on aina ollut tärkein yksittäinen asia asuntoa myydessä. Vuonna 2022 tämä fakta vain korostaa itseään. Lämmitysmuodosta riippumatta ole yhteydessä Neliöt Liikkuuseen valitsemassasi kanavassa. Me teemme kaikkemme, jotta Sinun asuntokauppasi onnistuisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli asunto ei mene meidän kauttamme kaupaksi, välityspalkkiomme on aina nolla euroa eli me kannamme myynnin riskin.

Myydään siis yhdessä nykyinen asuntosi niin kovalla hinnalla, että sillä ei jatkossa ole sinulle mitään merkitystä, mitä sähkö maksaa. Tutustu välittäjiimme täällä ja ota yhteyttä. 

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.