fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Uudiskohteen myynti ennen valmistumista – siirtosopimuksen 101

Uudiskohde myydään siirtosopimukselle ennen kuin asunnolla on osakekirja ja täten ennen kuin asunto on valmistunut ja luovutettu omistajalle. Kyseessä on asuntokaupan lainalaisuuksiltaan samanlainen kauppa kuin ns. tavallinen käytetyn asunnon kauppa.

Viime vuosina on ollut ihan tavallista, että sijoittaja ostaa lyhyeen pitoon asunnon yhtiöstä ja myy sen kalliimmalla ennen valmistumista. Rakennusliike voittaa, kun saa aloitukseen vaadittavan varausasteen. Sijoittaja, eli sinä, saat tuoton pääomallesi ja loppukäyttäjä saa asunnon lähempänä rakennusaikaa. On hyvä muistaa, että RS-kauppakirja näytetään ostajalle ennen kuin myyt asunnon hänelle, joten ostaja saa tietää sentilleen, paljonko olet kohteesta maksanut.

Mitä tehdä, jos uudiskohde ei mene kaupaksi? Hyvä nyrkkisääntö on, että asunto menee kaupaksi maksimaaliseen markkinahintaan, kun asunnossa voi kääntää avainta lukossa. Sitä ennen myydän periaatteessa vain ideaa asunnosta, kun asuntoa ei pääse katsomaan. Asunnon ostajat haluavat typpillisesti muuttaa ostamaansa asuntoon heti tai maksimissaan noin 3 kk päästä kaupanteosta. Tietysti ylimeneviäkin aikamääriä on, mutta asunnon ostajat preferoivat selvästi nopeampaa asunnon luovutusaikataulua.

Ota siis rauhassa ja odota, että asunto valmistuu. Hintaa voidaan aina myös tarkastaa; hinnan tarkastus on yleensä paras mahdollinen myyntikeino, oli kyseessä sitten käytetyn asunnon kauppa tai siirtosopimus. Hinta on hyvä tarkastaa etenkin silloin, mikäli samassa yhtiössä on myynnissä saman kokoinen korkeammalla sijaitseva asunto edullisemmin.

Jos suunnittelet uudiskohteen ostamista ns. flippitarkoituksessa, soita välittäjällemme, niin pohditaan yhdessä sille sopiva myyntistrategia jo ennen kuin ostat kyseisen kohteen. Välittäjämme palvelevat sinua mielellään. Löydät kaikki välittäjämme täältä. Mikäli kauppaa ei synny, myöskään sinun ei asiakkaanamme tarvitse maksaa euroakaan.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.