fbpx

4 yllättävää virhettä vuokralaisen valinnassa – näin vältät tyhjät kuukaudet

Virhe 1: vuokralaisen tulotason tulisi olla huomattavan korkea

Ensimmäinen yleinen harhakäsitys on, että vuokralaisen tulotason tulisi olla huomattavan korkea. Tämä on periaatteessa ihan totta, ja mikäli vuokralle hakee kaksi muuten paperilla samanlaista ihmistä, tietysti asunto kannattaa vuokrata henkilölle, jolla on korkeammat tulot kuin toisella. Silti, jos ollaan ihan rehellisiä, 22 neliöiseen yksiöön ei todennäköisesti muuta vuokralle 10.000 euroa kuukaudessa tienaavaa aivokirurgia.

Virhe 2: matalan profiilin asuntoon on mahdollista saada korkean profiilin asukas

Toinen yleinen virhe vuokralaisen laadusta puhuttaessa on, että sijainti, esimerkiksi keskussairaalan vieressä, takaa aivokirurgin vuokralle. Jos asunnon vuokra Helsingissä sairaalan vieressä on esimerkiksi 800 euroa, hakijat ovat tyypillisesti 20–30-vuotiaita yksinasuvia ihmisiä, jotka tienaavat ehkä 3.000 euroa kuukaudessa. Heillä on tavallinen työpaikka, tavallinen koulutus ja luottotiedot kunnossa, mikä riittää täyttämään asuntosijoittajan kriteerit vuokralaiselle. Älä siis yritä ylilaatua vuokralaisen valinnassa. Tällä saat vain tyhjiä kuukausia.

Virhe 3: korkean profiilin vuokralaisen ylipriorisointi

Kolmas yleinen virhe liittyy vahvasti äskeiseen kohtaan. Asuntosijoittajien keskuudessa on yleinen harha, että tietty ammatti tai yhteiskunnallinen asema määrittäisi vuokralaisen laadun jollakin perustavalla tavalla. Fakta on se, että 3.000 euroa ansaitseva sairaanhoitaja on täysin yhtä hyvä vuokralainen yksiöön Kampissa kuin kansanedustaja. Molemmissa tapauksissa asunto on vuokrattu fiksulle ihmiselle, jolla on luottotiedot kunnossa ja joka maksaa vuokran aina ajallaan. Valitsemalla vain “ylilaatuisen” vuokralaisen ja odottamalla heitä saat jälleen kerran vain tyhjiä kuukausia.

Virhe 4: heikkolaatuiseen asuntoon saa korkean profiilin vuokralaisen

Neljäs yleinen virhe on luulla, että 30 vuotta sitten remontoituun ysäriyksiöön saa vuokralle korkean profiilin vuokralaisen. Tiedätkö monta aivokirurgia, jotka asuvat 90-luvulla remontoidussa yksiössä? Aivokirurgit asuvat Espoossa hienoissa kivitaloissa ja omistavat niitä 30 vuotta sitten remontoituja yksiöitä, joissa asuu vuokralla tavallisia työssäkäyviä luottotiedollisia ihmisiä. Vuokralaisten laatu määräytyy kyllä paljon suhteessa asunnon remontin laatuun. Remontin laadulla tarkoitetaan hieman yksioikoisesti keittiön ja kylpyhuoneen remontointivuosia.

Yhteenvetona voidaan todeta seuraavaa: tyhjät kuukaudet välttää parhaiten, kun tarttuu ensimmäiseen kunnolliseen säännölliset tulot omaavaan vuokralaiseen, jolla on luottotiedot kunnossa. Me Vuokrat Liikkuulla suosittelemme vain luotettavia vuokralaisia, sillä annamme työllemme vuoden takuun.

Kun asuntosi vuokraaminen on ajankohtaista, soita meille. Meillä Vuokrat Liikkuu.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.