fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiihtyy: miten saat oman asuntosi vuokralle?

Vuokrakohteita on tarjolla valtavasti. Erottuminen Vuokraovessa tai muissa vuokraportaaleissa ei ole helppoa. Neliöt Liikkuulla olemme tunnistaneet markkinan haasteen ja pyrimme tässä kirjoituksessa avaamaan parhaita työkaluja, joilla asunto saataisiin tässä haastavassa markkinassa vuokralle.

Tiedämme, ettei riitä, että asunto saadaan vuokralle. Asuntosijoittajana sinua kiinnostavat erityisesti vuokralaisen vuokranmaksukyky ja se, että vuokralainen asuu asunnossa siististi siten, että ainoaa kulumista olisi luonnollinen kuluminen ja että sitäkin olisi mahdollisimman vähän. Vuokrat Liikkuu tarkastaa aina vuokralaisen taustan huolellisesti: näin maksukyky ja luottokelpoisuus on varmistettu. Tälle työlle annetaan vuoden takuu.

Fiksut vuokranantajat ymmärtävät, että markkina on juuri nyt haastavassa tilanteessa ja sopeutuvat tilanteeseen sen mukaan. Tapa erottua vuokraportaaleissa on panostaa markkinointimateriaaliin: hyvät kuvat ja palvelualtis vuokravälittäjä ovat ensimmäinen askel. Toinen askel on vuokrapyynnin asettaminen oikein. Vuokramarkkina on eurollisesti hyvinkin herkkä, mikä tarkoittaa, että jo 20 euron vuokran tarkastaminen kohti markkinavuokraa voi saada asunnon menemään vuokralle ja välttämään tyhjän kuukauden.

Vuokravakuus on toinen varteenotettava asia. Tavallisesti Suomessa käytetään 1,5 – 2 kuukauden vuokravakuutta. Inflaatio syö ihmisten ostovoimaa, kun palkat eivät ole pysyneet inflaation vauhdissa mukana. Vuokralaisella ei usein ole laittaa 1.500 – 2.000 euroa vuokravakuuteen, vaikka hän olisi täysin ihastunut asuntoon ja valmis sen vuokraamaan. Vuokravakuus on kuitenkin myös instrumentti, joka tulee varsin harvoin käyttöön. Voisi olla tarkoituksenmukaista alentaa vakuutta esimerkiksi 0 – 0,5 kk tasolle. Tällöin korostuvat vuokralaisen taustojen tutkiminen ja tässä Vuokrat Liikkuun palvelu on omassa luokassaan.

Kolmas pohdittava asia on lemmikit. Yleensä vuokranantajilla on tapana kieltää lemmikit, koska se on maan tapa. Mitä, jos kuitenkin sallisit lemmikit tapauskohtaisesti? On totta, että 2 kk ikäinen tanskandoggi ei välttämättä ole ideaali vuokralainen, joten tällaiselle olennolle ja isännälleen emme välttämättä suosittele asunnon vuokraamista. Kuitenkin, esimerkiksi 7-vuotias chihuahua ei kuluta asuntoa käytännössä yhtään. Jos asuntoportaaleihin voit sallia lemmikit ja tietysti harkinta on aina tapauskohtaista, voi asunto mennä merkittävästi paremmin vuokralle, sillä monikaan vuokranantaja ei vanhasta tavasta johtuen salli lemmikkejä.

Paras tapa saada asunto vuokralle on tietysti käyttää Vuokrat Liikkuun vuokrauspalvelua. Palvelemme henkilökohtaisesti, annamme työllemme vuoden takuun ja välittäjämme ovat kokeneita ammattilaisia – teemme vuokrauksesta niin helppoa ja vaivatonta kuin se vain voi olla.

 

Soita Vuokrat Liikkuulle tai laita viestiä. Me palvelemme Sinua.

Terveisin,
Vuokrat Liikkuun tiimi

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.