fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Miksi asuntosijoittaminen on kannattava sijoitusmuoto?

Asuntosijoittaminen on suosittu sijoitusmuoto, joka tarjoaa mahdollisuuden luoda passiivista tuloa pitkällä aikavälillä. Se on myös yksi tapa hajauttaa sijoitussalkkua ja rakentaa varallisuutta. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi asuntosijoittamisen perusteet, jotta voit saada paremman käsityksen tästä sijoitusmuodosta.

 

Mitä on asuntosijoittaminen?

Asuntosijoittaminen tarkoittaa asuntojen tai kiinteistöjen hankkimista ja omistamista sijoitusmielessä. Tämä voi sisältää asuntojen, kerrostalojen, rivitalojen, tai muiden kiinteistöjen hankkimista vuokrausta varten tai myöhemmin myytäväksi voitolla. Asuntosijoittaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto sijoittajille, jotka haluavat luoda passiivista tulovirtaa ja hyötyä kiinteistöjen/asuntojen arvonnoususta pitkällä aikavälillä.

 

Miksi asuntosijoittaminen voi olla kannattavaa?

Asuntosijoittaminen voi olla kannattavaa useista syistä. Tässä on muutamia syitä, miksi moni sijoittaja valitsee asuntosijoittamisen:

  1. Vuokratulot: Vuokra-asuntojen omistaminen voi tarjota sijoittajalle säännöllisiä vuokratuloja. Kun kiinteistö ja vuokralaiset on hankittu, vuokratulot voivat tarjota passiivista tulovirtaa.
  2. Arvonnousu: Asuntojen ja kiinteistöjen arvot voivat nousta ajan myötä, mikä mahdollistaa myynnin myöhemmin voitolla. Erityisesti suurilla kasvukeskuksilla on usein hyvä potentiaali arvonnousulle, koska kysyntä asunnoille voi olla suurta.
  3. Inflaatiosuoja: Kiinteistöt voivat toimia suojana inflaatiota vastaan. Vuokrien ja kiinteistöjen arvojen voidaan odottaa nousevan inflaation myötä, mikä voi auttaa sijoittajaa suojaamaan sijoituksensa ostovoimaa.
  4. Mahdollisuus vipuvaikutukseen: Asuntosijoittaminen voi mahdollistaa vipuvaikutuksen hyödyntämisen. Vipuvaikutus tarkoittaa, että sijoittaja voi käyttää velkarahaa sijoitusasunnon ostamiseen, mikä kasvattaa oman sijoitetun pääoman tuottoa. 
  5. Vaurastuminen: Vaurastuminen voi tapahtua usealla eri tavalla, ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten kuten asuntojen arvonnousu, vuokratuotot, rahoituskustannukset, kiinteistöjen hallinnointikustannukset, verotus ja markkinaolosuhteet. Asuntosijoittaminen vaurastuttaa sijoittajaa yleensä pitkällä aikavälillä, joten nopean rahan perässä ei asuntosijoittamiseen kannata ryhtyä. Toki poikkeuksiakin on.
  6. Vuokra-asuntojen kysyntä: Vuokra-asuntojen kysyntä on varsinkin pk-seudulla noussut tasaiseen tahtiin viimeisten kymmenien vuosien aikana ja yhä useampi ihminen asuu vuokralla. Yksi syy vuokra-asumisen yleisyyteen pääkaupunkiseudulla on alueen korkeat asuntojen hinnat ja asumiskustannukset. Omistusasuminen voi olla taloudellisesti haasteellista monille, erityisesti nuorille aikuisille ja opiskelijoille, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa omaa asuntoa tai jotka haluavat joustavuutta asumisessaan esimerkiksi työn tai opiskelun takia. Tämä on lisännyt kysyntää vuokra-asunnoille ja tulee todennäköisesti tekemään sitä myös tulevaisuudessa. Ihmisten pitää aina asua jossakin ja tämä tekee asuntosijoittamisesta kohtuu turvallisen sijoitusmuodon.


Artikkelin kirjoitti vuokravälittäjämme Eero Suojanen.


Uudenmaan kokeneimmat ja ammattitaitoisimmat vuokravälittäjät ovat palveluksessasi kun tarvitset asunnollesi välittäjää. Ota yhteyttä!

Tutustu vuokravälittäjiin täällä.
Mikäli asunnon myynti on mielessä, löydät ammattitaitoiset välittäjämme täältä.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.