fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Milloin kannattaa ostaa asunto?

Asunnon ostamisessa on ennen kaikkea kyseessä ajoitus. Onko juuri nyt oikea aika ostaa asunto? Kyllä ja ei. On hyvä muistaa, että taantuma on aina oven takana ja täydellistä aikaa ostaa asunto ei ole olemassa. Jos kasvukeskuksen asunnon omistamisen aikaperiodi ja laina-aika on 25 vuotta, onko sillä sitten oikeasti niin merkitystä, mihin sykliin ostit asunnon? Historiallisesti tarkasteltuna ei ole. Silti ei, tietysti, ole järkevää ostaa mitä tahansa millä hinnalla tahansa.

Jos joku osti Kalliosta juuri ennen vuoden, 2008 finanssikriisiä, onko sillä merkitystä tänäpäivänä, mitä asunnosta maksoi? Todennäköisesti ei. Vastaavasti voisi kysyä, onko sillä mitään merkitystä, mihin talouden sykliin ostit asunnon vuonna 2023, kun on vuosi 2038 tai 2048? Todennäköisesti ei tuon taivaallista merkitystä.

Jos jokin asia on varma, niin se, että täydellistä aikaa ostaa asunto ei ole koskaan. Aina on epävarmuutta. Aina on jokin ”sitten kun…” -syy.

Paras tapa toimia on mennä asuntonäytölle ja mikäli paikka tuntuu kodilta & näet itsesi asumassa kyseisessä asunnossa, tee sopiva tarjous. Mikäli et näe itseäsi kyseisessä kodissa asumassa ja tunne ei ole oikea, lienee järkevää olla ostamatta.

Asunnon ostamisessa on ennen kaikkea kyse siitä, milloin juuri sinun kannattaa ostaa asunto. Ei siitä, milloin kannattaa yleisesti ostaa. Hyvä diili kannattaa ostaa todella huonossakin markkinassa, vastaavasti huonoa ei missään nimessä saa ostaa hyvässäkään markkinassa.

Jos haluat ostaa tai vuokrata, ota yhteyttä Museokadun toimipisteeseemme. Me palvelemme sinua kaikissa asunnon myyntiin ja vuokraukseen liittyvissä asioissa. Löydät ammattitaitoiset välittäjämme täältä.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.