fbpx

Rive on nyt osa Neliöt Liikkuu perhettä.

Lue lisää

Miksi juuri nyt on täydellinen aika ostaa (sijoitus)asunto?

Vuosi 2023 ei ole ollut asuntomarkkinassa välttämättä se kaikkein vilkkain. Kauppamäärät ovat laskeneet. Kauppamäärien laskua seuraa viiveellä asuntojen hintojen lasku, mikäli kauppamäärät eivät ala nousta. Asuntojen hinnan korjaus tapahtuu siis ensin kauppamäärän laskulla. Sitten laskevat hinnat, viiveellä.

Viimeiset noin viitisen vuotta ovat olleet asuntomarkkinoilla, tarkalleen ottaen etenkin kasvukeskuksissa, hurjaa aikaa. Kun asunnon laittoi Helsingissä myyntiin, se meni kaupaksi melkein heti, mikäli hinta ei ollut aivan liian kova. Asunnon ostajien keskuudessa oli hurmosta — pankista sai edullista lainaa, asuntosijoittamisesta puhuttiin valtakunnan medioissa ja ”kaikki” olivat asuntosijoittajia.

Viimeisen ehkä noin vuoden aikana tilanne on alkanut tasaantua. Nousseet korot, energia ja tietyt konfliktit ovat luoneet ostajiin epävarmuutta. Ostajien tullessa epävarmaksi, asuntokaupan kauppamäärät tippuvat.

Miksi sitten juuri nyt on oikea aika ostaa asunto? Pohditaan asiaa viimeisten noin viiden vuoden aikana. Sanotaan, että on vuosi 2019 ja olet ostamassa sitä kuuluisaa kalliolaista yksiötä. Kallion yksiön hintapyyntö on 220 000€. Eteinen on ensiesittelyssä rappukäytävään asti täynnä kenkiä. Välittäjältä loppuvat esitteet ja mikäli välittäjän kanssa haluaisi keskustella, täytyy hänen puheilleen jonottaa. Tarjosit asunnosta 222 000€. Välittäjä soitti sinulle tarjousten jätön päätyttyä, että valitettavasti joku tarjosi vielä enemmän. 2019 korot olivat nolla + marginaali ja ostajien luotto asuntomarkkinaan megaluokkaa.

Hypätään vuoteen 2023. Samainen Kallion asunto tulee myyntiin. Korot ovat nousseet ja epävarmuus on ajanut asuntonäytöt vähemmän täysiksi. Jos käy hyvä tuuri, voi olla, että päädyt sijoituskriteereihisi sopivan näytön ainoaksi osallistujaksi. Paljonko tarjoat? Olisit ollut valmis ottamaan kohteen salkkuusi hintaan 222 000€. Kaiken järjen mukaan asunto sopii salkkuusi myös nyt. Nyt, kun olet itsemyyjän ensinäytöllä yksin, paljonko tarjoat kyseisestä asunnosta?

Mainittakoon myös, että meidän Neliöt Liikkuun näytöiltä et saa ostettua yhtäkään alihintaista asuntoa. Mikäli asunnon myynti taas on ajankohtaista, palvelemme sinua mielellämme. Varaa maksuton arviokäynti ja kätellään kaupat pankissa huippuhintaan, talouden syklistä riippumatta. Me autamme Sinua.

Ps. Edullisimmat asunnot löydät Etuoven, Oikotien ja Tori.fi:n itsemyyjiltä, jotka ”säästävät” välityspalkkion. Jos olet aikeissa ostaa asunnon ja myydä omasi, pohdimme kanssasi ostostrategian myös uuteen kotiisi, veloituksetta.

Kun asuntosi myynti on ajankohtaista, soita meille. Löydät ammattitaitoiset välittäjämme täältä.

Yhteydenotto

Tavoitat meidät numerosta 010 248 1600 tai alla olevalla lomakkeella.